ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Hoonigan Halo Warthog φτάνει μέχρι το τέλος του κόσμου

To Hoonigan Halo Warthog φτάνει μέχρι το τέλος του κόσμου

Για όσους δεν το γνωρίζουν το Warthog είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στο παιχνίδι Halo που εδώ και 20 χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο X-Box της Microsoft.

Η Hoonigan από την άλλη είναι η εταιρεία του Ken Block, του πασίγνωστου οδηγού αγώνων και youtuber, ο οποίος κατασκεύασε ένα κανονικό και όχι εικονικό Warthog, με πολύ δύναμη και μεγάλες δυνατότητες κίνησης πέρα από την άσφαλτο. Ακριβώς όπως και στο παιχνίδι δηλαδή, αλλά χωρίς το πολυβόλο.

Η βάση του είναι ένα σωληνωτό πλαίσιο που χρησιμοποιείται στα λεγόμενα Rockcrawlers. Που είναι σχετικά δημοφιλή στις ΗΠΑ και με τα οποία οι οπαδοί της off road οδήγησης περνούν σχεδόν από παντού. Το πλεονέκτημά τους είναι και το ότι συνδυάζονται με όλους σχεδόν τους κινητήρες.

Για την περίσταση η Hoonigan επέλεξε κάτι πολύ ισχυρό: τον Big Block V8 των 7.200 κυβικών της Ford, που με τη βοήθεια διπλών turbo φτάνει τους 1.060 ίππους και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο της Gearstar.

Το βέβαιο είναι πως με τόση δύναμη τα μπλοκέ διαφορικά είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα, ενώ από κει και πέρα υπάρχει τετραδιεύθυνση που εξασφαλίζει εξαιρετική ευελιξία και το βοηθά να ελίσσεται και σε περιορισμένο χώρο, ενώ τα λάστιχα είναι τεράστια, καθώς το συνολικό τους ύψος φτάνει τα 1,10 μέτρα (43 ίντσες).

Έτσι το Hoonigan Halo Warthog δείχνει ικανό να περάσει από παντού και να φτάσει μέχρι το… τέλος του κόσμου. Ταυτόχρονα και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Microsoft μπορεί να κινηθεί ακόμα και με 160 χλμ./ ώρα αλλά και να πραγματοποιεί άλματα μέχρι και 30 μέτρων. Αν μη τι άλλο ενδιαφέρον…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ