ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Honda ετοιμάζει το νέο Civic Type R που δεν θα είναι υβριδικό

H Honda ετοιμάζει το νέο Civic Type R που δεν θα είναι υβριδικό

Το νέο Honda Civic θα είναι στην Ευρώπη και στη χώρα μας στις αρχές του επόμενου έτους και η ιαπωνική εταιρεία ήδη ετοιμάζει και το διάδοχο της κορυφαίας εκδοχής του. Του εμβληματικού Type R για το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με καμουφλάζ τύπου μωσαϊκού.

Οι δοκιμές του hot hatch πάντως συνεχίζονται, τόσο σε δημόσιους δρόμους όσο και στη διάσημη πίστα του Nürburgring, όπου είναι βέβαιο πως θα διεκδικήσει εκ νέου το ρεκόρ γύρου.

Αισθητικά έχει παραμείνει η μεγάλη αεροτομή η οποία όμως είναι τοποθετημένη πιο ψηλά και έχει και πιο απλό σχήμα, ενώ μικρότερες είναι οι εισαγωγές αέρα. Επίσης έχει διατηρηθεί και η χαρακτηριστική τριπλή απόληξη της εξάτμισης, που αποτελεί στοιχείο αναγνώρισης του γρήγορου Civic.

Απλά η μεσαία απόληξη, που εξακολουθεί να λειτουργεί ως αντηχείο, είναι πλέον πιο μικρή.

Σε ότι αφορά τον κινητήρα οι φήμες που ήθελαν την υιοθέτηση τόσο ενός υβριδικού συστήματος πρόωσης με συνδυαστική απόδοση 400 ίππων όσο και τετρακίνησης μάλλον δεν θα επιβεβαιωθούν. Έτσι το νέο Honda Civic Type R θα κινείται από μια ανανεωμένη και πιο ισχυρή έκδοση του υπάρχοντος δίλιτρου turbo που τώρα αποδίδει 320 ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ