ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Alfa Romeo θέλει να παρουσιάζει ένα καινούργιο μοντέλο το χρόνο

Η Alfa Romeo θέλει να παρουσιάζει ένα καινούργιο μοντέλο το χρόνο

Η Stellantis, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των ομίλων της PSA και της FCA, φαίνεται πως έχει σχέδια αλλά και συγκεκριμένο πλάνο για την ιστορική Alfa Romeο. Προς μεγάλη ικανοποίηση των φανατικών οπαδών τους που θέλουν να ζήσουν και πάλι ένδοξες περιόδους.

Σύμφωνα λοιπόν με τον προγραμματισμό της Alfa Romeo και τις δηλώσεις τους επικεφαλής της Jean-Philippe Imparato η ιταλική μάρκα θα παρουσιάζει από του χρόνου και μέχρι και το 2026 ένα καινούργιο μοντέλο τη χρονιά.

Αν αναρωτιέστε γιατί μέχρι το 2026 η απάντηση είναι πολύ απλή: από το 2027 όλες οι νέες Alfa Romeo θα είναι πλήρως ηλεκτρικές οπότε και θα αλλάξει ο προγραμματισμός.

Η πρώτη καινούργια Alfa που θα παρουσιαστεί θα είναι φυσικά η Tonale, ενώ θα ακολουθήσει ένα ακόμα πιο μικρό SUV που θα έχει πολλά κοινά με τόσο με το Jeep Renegade όσο και με το Fiat 500X.

Δεκαετές πάντως πλάνο υπάρχει και για τη Lancia, οι δραστηριότητες της οποίας θα επεκταθούν και πέρα από την Ιταλία, η οποία είναι η μόνη χώρα στην οποία δηλώνει μέχρι στιγμής παρουσία με ένα και μοναδικό μοντέλο, το αειθαλές Ypsilon.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ