ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το επόμενο A4 θα έχει τους πιο εξελιγμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης της Audi

Το επόμενο A4 θα έχει τους πιο εξελιγμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης της Audi

H Audi έχει ξεκαθαρίσει τον προγραμματισμό για το μέλλον της, καθώς από το 2026 και μετά θα παρουσιάζει μόνο καινούργια ηλεκτρικά μοντέλα. Ένα δεύτερο καταληκτικό έτος θα είναι το 2033 όταν πλέον δεν θα πουλά καν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Τα τελευταία σύνολα βενζίνης και πετρελαίου θα παρουσιαστούν και με τη νέα γενιά της μεσαίας λιμουζίνας της μάρκας, του A4, που θα κάνει την εμφάνισή του κάποια στιγμή το 2023. Και αναμένεται με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να παραμείνει στις επάλξεις για μια δεκαετία.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς τη Audi οι κινητήρες θα είναι οι πιο εξελιγμένοι που θα έχουν παρουσιαστεί και πέρα από όλα τα άλλα θα έχουν ακόμα πιο εξελιγμένα ήπια υβριδικά συστήματα με ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt. Παράλληλα οι plug-in υβριδικές εκδοχές του θα έχουν πιο μεγάλες μπαταρίες για χάρη της ηλεκτρικής αυτονομίας.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως δεν θα υπάρχει και ηλεκτρική έκδοχή του. Θα υπάρχει αλλά δεν θα βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο με τις συμβατικές εκδόσεις -το MLB- αλλά στο ειδικό για την ηλεκτροκίνηση PPE.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ