ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η δεύτερη νεότητα της εμβληματικής Ferrari Testarossa

Η δεύτερη νεότητα της εμβληματικής Ferrari Testarossa

Η Testarossa με τους χαρακτηριστικούς πλευρικούς αεραγωγούς είναι μια από τις πιο διάσημες Ferrari των ‘80s, ενώ έχει μείνει στην μνήμη πολλών και από την παρουσία της στο Miami Vice.

Η λευκή των φωτογραφιών μας δεν έχει πάντως σχέση με την επίσης λευκή τηλεοπτική, καθώς πρόκειται για ένα restomod. Ένα κλασικό μοντέλο δηλαδή που έχει δεχθεί τις περιποιήσεις μιας εξειδικευμένης εταιρείας, εδώ της ελβετικής Officine Fioravanti και έχει αναβαθμιστεί σε ένα σύγχρονο τεχνολογικό επίπεδο.

Κάτι που ισχύει και για τον κινητήρα της, τον V12 των 4.900 κυβικών με την περιεχόμενη γωνία των 180 μοιρών. Στις στάνταρ εκδοχές του απέδιδε από 390 έως και 440 ίππους (512 TR). Εδώ, χάρη στις επεμβάσεις στο μπλοκ του, το σύστημα ψεκασμού, τις βαλβίδες και την εξάτμιση που εξασφαλίζει και πιο έντονο ήχο, αποδίδει 500 ίππους και 600 Nm.

Η αύξηση της απόδοσης συνδυάζεται και με μια μείωση του βάρους κατά περίπου 120 κιλά και μάλιστα χωρίς τη χρήση ανθρακονήματος, καθώς η παρουσία του σύμφωνα με την Officine Fioravanti και τους μηχανικούς της δεν θα ήταν ιστορικά σωστή.

Παράλληλα το δάπεδο εξωτερικά είναι πλέον επίπεδο και έτσι λόγω και αυτής της βελτίωσης στην αεροδυναμική η τελική ταχύτητα αυτής της σύγχρονης Testarossa φτάνει τα 324 χλμ./ ώρα. Επίσης υπάρχει ένα σύστημα που όταν χρειάζεται -π.χ. αν ο δρόμος έχει αρκετές ανωμαλίες- ανυψώνει το εμπρός μέρος κατά 70 χιλιοστά προκειμένου να μην προκληθεί ζημιά.

Στο εσωτερικό οι γνήσιες επενδύσεις από συνθετικό υλικό έχουν αντικατασταθεί από δέρμα και αλουμίνιο, ενώ και το ηχοσύστημα έχει αλλάξει με ένα άλλο πιο σύγχρονο.

Η Officine Fioravanti πάντως δεν έχει ανακοινώσει το κόστος της μετατροπής, αλλά αν σας ενδιαφέρει και αν δεν έχετε ήδη μια Testarossa στην κατοχή σας μια σε καλή κατάσταση κοστίζει από 65.000 έως και 90.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ