ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Βenetton- Ford Β191/191Β, που χάρισε στο Michael Schumacher τους πρώτους του βαθμούς, πωλείται

H Βenetton- Ford Β191/191Β, που χάρισε στο Michael Schumacher τους πρώτους του βαθμούς, πωλείται

Τα χρώματα είναι τα γνωστά έντονα της Benetton, η διαφήμιση των τσιγάρων είναι ενδεικτική για την περίοδο που μεσουρανούσε, αλλά όσα χρόνια και αν έχουν περάσει ένα μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 είναι πάντα ένα ιδιαίτερο όχημα.

Πόσο μάλλον αν πίσω από το τιμόνι του έχουν καθίσει ο Martin Brundle και ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Nelson Piquet στην τελευταία του σαιζόν, καθώς έπρεπε να παραχωρήσει τη θέση του σε ένα αστέρι που μόλις τότε ανέτειλε. Το συνολικά 7 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, δύο από τους τίτλους του ήρθαν με την ομάδα της Benetton, τον 23χρονο τότε Michael Schumacher. O οποίος με αυτήν εδώ τη B191/191B, μιλάμε για τη σαιζόν 1992, ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο και πήρε τους πρώτους του βαθμούς.

To πρώτο μονοθέσιο του Schumi λοιπόν είναι προς πώληση, για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια, από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams, με τιμή που υπολογίζεται να κυμανθεί από 220.000 έως 280.000 ευρώ και είναι αισθητά πιο χαμηλή από τις πάνω κάτω 300.000 ευρώ που ήταν η τελευταία τιμή εκκίνησης.

BENETTON FORD B 191 191 B 9

Άλλη εποχή και άλλε τεχνολογία σε σχέση με τις σημερινή, αλλά ένα μονοθέσιο της Φόρμουλα 1, ακόμα και αν δεν είναι του Schumacher έχει ιδιαίτερη γοητεία. Πόσο μάλλον αν είναι κιόλας... Πηγή: Βonham

Η Benetton-Ford B191/191B που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και λειτουργίας, έχει σχεδιαστεί από ένα άλλο βαρύ όνομα της Φόρμουλα 1, τον John Barnard και το ιδιαίτερο γνώρισμά της είναι το ιδιαίτερα οξύ ρύγχος της, επιλογή που είχε βέβαια γίνει για χάρη της αεροδυναμικής. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, ζυγίζει μόλις 38 κιλά και ενσωματώνει όλη την τεχνολογία αιχμής της τότε εποχής.

Το ίδιο ισχύει και για τον κινητήρα, έναν V8 3.500 κυβικών της Ford, ο οποίος αποδίδει 730 ίππους στις 13.800 στροφές, τιμή που δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακή ακόμα και με τα μέχρι πρότινος δεδομένα για τα ατμοσφαιρικά σύνολα.

Η δημοπρασία στην οποία η ex Schumacher, Piquet και Brundle Benetton-Ford B191/191B θα βρει πιθανότατα νέο ιδιοκτήτη θα λάβει χώρα στις 13 Μαίου στο Μονακό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ