ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Foxconn πέρα από iPhone θα κατασκευάζει και αυτοκίνητα

Η Foxconn πέρα από iPhone θα κατασκευάζει και αυτοκίνητα

Η φήμη υπήρχε εδώ και πολύ καιρό, αλλά πλέον είναι επίσημo: η Foxconn, η κινέζικη εταιρεία που κατασκευάζει για την Apple τα iPhone, θα μπει και στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Και μάλιστα όχι μόνο με ένα αλλά με συνολικά τρία ηλεκτρικά μοντέλα.

Τα Model C, Model E και Model T, με το τελευταίο ίσως και να προκαλέσει μια αντιπαράθεση, ακόμα και δικαστική, με τη Ford.

To Model C είναι ένα μήκους 4,64 μέτρων SUV με καλή αεροδυναμική και θέσεις μέχρι και για εφτά. Το εσωτερικό θα έχει ένα μικρό ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια μεγάλη, ελεύθερη οθόνη για το σύστημα infotainment. Η αυτονομία του θα φτάνει τα 700 χιλιόμετρα, ενώ για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα θα χρειάζονται μόλις 3,8 δεύτερα.

Το Model Ε είναι σύμφωνα με την ίδια τη Foxconn ένα «τεχνολογικά προηγμένο πολυτελές σεντάν», τη σχεδίαση του οποίου υπογράφει η Pininfarina. Όπως περιμένει κανείς το εσωτερικό είναι πολυτελές -θα διατίθεται και με διαμόρφωση 1+2, στην οποία στη θέση του συνοδηγού υπάρχει ένα υποπόδιο- με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του infotainment να αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο.

Η ισχύς του θα φτάνει τους 750 ίππους και το 0-100 χλμ./ ώρα θα ολοκληρώνεται σε εντυπωσιακά 2,8 δεύτερα.

Η αυτονομία του θα είναι μέχρι και 750 χιλιόμετρα, ενώ το τελευταίο μοντέλο, το Model T, είναι πολυμορφικό με αυτονομία 400 και πλέον χιλιομέτρων και τελική 120 χλμ./ ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ