ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο χρειάστηκε η Lamborghini για να πουλήσει όλες τις σπέσιαλ Aventador Ultimae;

Πόσο χρειάστηκε η Lamborghini για να πουλήσει όλες τις σπέσιαλ Aventador Ultimae;

Η Aventador, το κορυφαίο μοντέλο της Lambroghini, συμπλήρωσε αισίως μια δεκαετία παρουσίας και αποσύρεται για να κάνει χώρο για ένα άλλο «ταύρο».

Ο οποίος θα είναι υβριδικός και έτσι το κύκνειο άσμα των Aventador, η Ultimae, είναι και η τελευταία στην οποία ο V12 των 6.500 κυβικών θα βρίσκεται στην κλασική, χωρίς οποιαδήποτε ηλεκτρική υποστήριξη εκδοχή του.

Μάλιστα οι μηχανικοί της ιστορικής ιταλικής εταιρείας υπερθεμάτισαν αυξάνοντας την απόδοσή του στους 780 ίππους, γεγονός που σε συνδυασμό με τη μείωση του βάρους κατά 25 κιλά, μείωσε και τους χρόνους των επιταχύνσεων από στάση. Έτσι το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,8 δεύτερα, το 0-200 σε 5,9 και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 355 χλμ./ ώρα.

Την επιβράδυνση από αυτές τις ταχύτητες τις αναλαμβάνουν μεγάλα κεραμικά δισκόφρενα, ενώ η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι 1,98.

Η Lamborghini θα κατασκευάσει συνολικά 350 κουπέ και 250 ρόουντσερ Ultimae, με τιμή προ φόρων 400.000 και 440.000 ευρώ αντίστοιχα. Το 80% των αυτοκινήτων πήγε σε ήδη πελάτες της εταιρεία, ενώ όσες διατέθηκαν στην αγορά πουλήθηκαν μέσα σε μόλις τρεις μήνες.

Το βέβαιο είναι πως στο μέλλον οι τιμές των μεταχειρισμένων Lamborghini Aventador Ultimae, με το συλλεκτικό χαρακτήρα, θα ανέβουν πάνω από το κόστος αγοράς τους ως καινούργιες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ