ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Z06 ξεκινά τη σειρά των γρήγορων Corvette Stingray

Η Z06 ξεκινά τη σειρά των γρήγορων Corvette Stingray

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η Corvette Stingray, η πρώτη με τον κινητήρα στο κέντρο στο timeline του πλέον διάσημου αμερικανικού μοντέλου, ήταν βέβαιο πως θα ακολουθούσαν ακόμα πιο δυνατές και γρήγορες εκδόσεις της.

Τώρα η αρχή γίνεται με τη Z06, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της General Motors «αποτελεί τον ορισμό του αμερικάνικου supercar». Και προκειμένου να δικαιολογήσει αυτόν το χαρακτηρισμό διαθέτει τον πιο ισχυρό ατμοσφαιρικό V8 παραγωγής του κόσμου.

Πρόκειται για ένα flat-plane σύνολο 5.500 κυβικών, ο οποίος έχει κόκκινο στις φρενήρεις 8.600 σ.α.λ. και αποδίδει 680 ίππους και 623 Nm στις 6.300 σ.α.λ. Είναι κατασκευασμένος εξολοκλήρου από αλουμίνιο και για λόγους αξιοπιστίας όταν κινείται σε πίστα ή ακόμα περισσότερο όταν μετέχει σε κάποιο track day έχει ξηρό κάρτερ.

Όσο για τις επιδόσεις που εξασφαλίζει οι Αμερικανοί κάνουν λόγο για 2,6 δεύτερα για το 0-96 χλμ./ ώρα (0-60 μίλια των ώρα), ενώ δεν αναφέρουν ακόμα κάτι για την τελική της ταχύτητα. Η οποία πάντως θα προσεγγίζει ή και θα ξεπερνά τα 320 χλμ./ ώρα.

Από κει και πέρα η εμφάνισή της Ζ06 είναι ακόμα πιο σπορ με πιο φουσκωμένα φτερά, μεγαλύτερα μετατρόχια αλλά και ένα αεροδυναμικό πακέτο με ένα splitter και μια πίσω φτερούγα που προσθέτει σχεδόν 166 κιλά κάθετη δύναμης. Μάλιστα υπάρχει και ένα προαιρετικό πακέτο carbon με ακόμα πιο τονισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Φυσικά κάποιες επεμβάσεις ανάλογης λογικής υπάρχουν και στο εσωτερικό της νέας Corvette Z06.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ