ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το νέο Mitsubishi Outlander

Αυτό είναι το νέο Mitsubishi Outlander

Μετά από αρκετές διαρροές και teasers η Mitsubishi παρουσίασε τη νέα γενιά του Outlander, που πλέον έχει μια σαφώς πιο σύγχρονη εμφάνιση και ένα ακόμα πιο εξελιγμένο plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης.

Το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τη σύγχρονη τάση στη συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς η μπαταρία του έχει μια ενεργειακή χωρητικότητα 20,0 kWh που εξασφαλίζει μια ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 87 χιλιομέτρων κατά WLTP. Η τιμή αυτή είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με τα 39 χιλιόμετρα του προκατόχου του, που ήταν ένα από τα πρώτα PHEV στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μέχρι στιγμής η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημα πρόωσης, παρά μόνο πως η απόδοση των δύο ηλεκτρικών κινητήρων, ένας σε κάθε άξονα, είναι αυξημένη κατά 40% σε σχέση με το παρελθόν. Το πιο πιθανό πάντως είναι πως ο κινητήρας βενζίνης θα είναι ο τετρακύλινδρος των 2.400 κυβικών και των 130 ίππων που κινούσε και το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς.

Συνολικά υπάρχουν εφτά προγράμματα οδήγησης (Normal, Tarmac, Gravel, Snow, Mud, Eco και Power), καθώς και η τελευταία γενιά του Super-All Wheel Control (S-AWC) που κατανέμει τη διαθέσιμη ροπή στους δύο άξονες. Ταυτόχρονα υπάρχει και σύστημα vectoring για τους πίσω τροχούς.

Η βάση του νέου Outlander είναι το καινούργιο, πιο άκαμπτο πλαίσιο της κοινοπραξίας Renault- Nissan- Mitsubishi που θα βρει εφαρμογή και στο Nissan X-Trail.

Από κει και πέρα η εμφάνισή του είναι σαφώς πιο σύγχρονη και χαρακτηριστική, κάτι που ισχύει και για το εσωτερικό του, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και την ελεύθερη οθόνη αφής των 9,0 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό.

Το παρόν δίνουν πολλά συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας, ενώ και η νέα γενιά θα είναι διαθέσιμη με τρεις σειρές καθισμάτων και εφτά θέσεις.

Το νέο Mitsubishi Outlander θα είναι διαθέσιμο από τα μέσα Δεκεμβρίου στην Ιαπωνία, ενώ θα ακολουθήσουν η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία και μετά το επόμενο καλοκαίρι οι ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ