ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το εξάθυρο Audi A8L είναι ο ορισμός της υπερ-πολυτελούς λιμουζίνας

Το εξάθυρο Audi A8L είναι ο ορισμός της υπερ-πολυτελούς λιμουζίνας

Στην εποχή της συνεχούς παραγωγής, όπου η διακοπή του ρυθμού για τον οποιονδήποτε λόγο είναι πρόβλημα, υπάρχει ακόμα χώρος για ειδικές παραγγαλίες, οι οποίες έχουν βέβαια και το ανάλογο αντίτιμο.

Έτσι λοιπόν η Audi κατασκεύασε ένα μοναδικό Α8, στην κυριολεξία αλλά και μεταφορικά, το οποίο είναι μια ακόμα μεγαλύτερη εκδοχή του ήδη επιμηκυμένου A8L. Τόσο πιο μεγάλη που έχει 6 πόρτες, ενώ φυσικά διαθέτει όλες τις ανέσεις και τις πολυτέλειες που φαντάζεται κανείς ότι υπάρχουν, την ίδια στιγμή που οι χώροι στο εσωτερικό της είναι κάτι παραπάνω από άνετοι. Χάρη και στο τεράστιο μεταξόνιο, που είναι τόσο μεγάλο που ανάμεσα στους τροχούς χωράει με άνεση ένα Α3.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι και η τεράστια ηλιοροφή που έχει μήκος σχεδόν όσο ένα Smart, προκειμένου οι επιβάτες και των 3 σειρών καθισμάτων να μπορούν να βλέπουν ουρανό. Παράλληλα όσοι κάθονται στις δύο πίσω έχουν στη διάθεσή τους πλήρως ανεξάρτητα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, με δυνατότητα μασάζ και tablet, ενώ δεν λείπει και το ψυγείο.

Φυσικά μια τέτοια επιμήκυνση δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση και στη συγκεκριμένη περίπτωση επιτεύχθηκε με τη χρήση αλουμινίου αλλά και ειδικών δοκών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη ακαμψία. Από αυτές τις προσθήκες επηρεάζεται βέβαια και το βάρος, που εδώ ξεπερνά τα 2.400 κιλά.

AUDI A8 6 DOORS 7

Έξι πόρτες, 6 θέσεις και πολυτέλεια στον υπερθετικό βαθμό για την έκδοση γίγας του Audi A8L. Πηγή: Audi

Ο κινητήρας του Audi A8 XXL είναι ένας 6κύλινδρος diesel 3.000 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 310 ίππους και 440 Nm, ο οποίος ναι μεν έχει να επιτελέσει βαρύ έργο αλλά από την άλλη μπορεί να επιδείξει και μια τιμή της τάξης των 7,1 δευτερολέπτων για το 0-100. Γεγονός είναι πως δύσκολα κάποιος θα σκεφτεί να επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο νούμερο με ένα θηρίο 6 και πλέον μέτρων που ζυγίζει σχεδόν 2,5 τόνους και για την επιβράδυνση του οποίου χρησιμοποιούνται τα φρένα του σούπερ σπορ S8. Παράλληλα στάνταρ είναι τόσο η τετρακίνηση όσο και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.

Αν στο σημείο αυτό αναρωτιέστε για τον ιδιοκτήτη του XXL A8 η Audi ναι μεν δεν αποκαλύπτει τίποτα αλλά οι πληροφορίες λένε πως πρόκειται για το βασιλικό οίκο της Νορβηγίας με την ευκαιρία της 25ης επετείου της ενθρόνισης του βασιλιά Harald.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ