ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηλεκτροκίνηση για το σήμερα και το αύριο: Γιατί να επιλέξουμε τώρα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Ηλεκτροκίνηση για το σήμερα και το αύριο: Γιατί να επιλέξουμε τώρα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Εντός ενός κόσμου που αλλάζει και επιδιώκει να γίνεται ολοένα και πιο πράσινος, η ηλεκτροκίνηση έχει αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα και στη χώρα μας ως ένας βασικός πυλώνας για τη μετάβαση σε μια βιώσιμη πραγματικότητα.

Πράγματι, ο τομέας των μεταφορών θεωρείται κομβικής σημασίας για την πανανθρώπινη προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη και την αναστροφή των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και ως εκ τούτου είναι εκείνος που ήδη δέχεται σημαντικές αλλαγές.

Η ηλεκτροκίνηση είναι ο τρόπος για να μηδενιστούν οι εκπομπές αερίων που βλάπτουν την ατμόσφαιρα της Γης, ιδίως σε ατομικό επίπεδο: Καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει δραστικά στην προσπάθεια ελαχιστοποίησης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος «απλώς και μόνο» περνώντας στην ηλεκτροκίνηση.

Οι μηδενικοί ρύποι που εκπέμπει ένα ηλεκτρικό όχημα είναι ένας πολύ σημαντικός περιβαλλοντικός λόγος για να προχωρήσουμε άμεσα σε μια τέτοια επιλογή, ταυτόχρονα όμως, υπάρχουν μια σειρά από άλλα κίνητρα που μπορούν να πείσουν τους καταναλωτές να το αποφασίσουν. Για παράδειγμα, τα οικονομικά κίνητρα του σχετικού νόμου που αφορούν στα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, στην ελεύθερη διέλευση από τον δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας, ακόμα και η επιδότηση στην αγορά, αποτελούν πολύ καλούς λόγους για να βάλουμε όλο και περισσότεροι την ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητά μας.

Το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» εξάλλου προσφέρει και επιδότηση εγκατάστασης οικιακού φορτιστή η οποία φθάνει έως και τα 500 ευρώ. Επιπλέον, το γεγονός πως σήμερα οι δυνατότητες ασφάλισης που έχει ένα ηλεκτρικό όχημα, με τρόπο εύκολο, γρήγορο και οικονομικό, μπορεί να αποτελούν ισχυρό κίνητρο για τους υποψήφιους αγοραστές.

Η ηλεκτροκίνηση πρόκειται να επικρατήσει ακόμα νωρίτερα από τις εκτιμήσεις

Πράγματι, φαίνεται πως όλο και περισσότεροι καταναλωτές πρόκειται να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση το επόμενο διάστημα. Η πανδημία και η αποφυγή των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς λειτούργησε ως καταλύτης, ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές καινούριων αυτοκινήτων να είναι σημαντικά περισσότεροι. Στην εποχή μας, με τη στροφή στην πράσινη οικονομία να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και την περιβαλλοντική ατζέντα να κερδίζει τη θέση της στο δημόσιο χώρο, θεωρείται βέβαιο πως και για περιβαλλοντικούς λόγους, η πλειοψηφία αυτών των εν δυνάμει αγοραστών προσανατολίζεται στην αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών και ομίλων που διεξάγουν αντίστοιχες μελέτες αναφέρουν πως, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα ηλεκτρικά οχήματα αναμένεται να αποτελέσουν την πλειοψηφία στις πωλήσεις και την κυρίαρχη τάση πολύ νωρίτερα από ό,τι εκτιμούσαμε στο πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη θα ξεπεράσουν εκείνες των οχημάτων που κινούνται με άλλα καύσιμα, πέντε χρόνια νωρίτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με ανάλυση της ΕΥ. Τα στοιχεία της έρευνας μάλιστα δείχνουν ότι ειδικά στην Ευρώπη, μέχρι το 2028 οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι περισσότερες από άλλων κινητήρων. Το ίδιο εκτιμάται ότι θα συμβεί στην Κίνα έως το 2033 και, τέλος, στις ΗΠΑ έως το 2036.

Όταν η ασφάλεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων γίνεται εύκολη, γρήγορη και οικονομική υπόθεση

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν όσους σκέφτονται να αγοράσουν αυτοκίνητο, είναι το κόστος και το είδος της ασφάλισης που θα επιλέξουν. Ειδικά όσον αφορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που θεωρείται εν πολλοίς ένας «άγνωστος» τομέας, καθότι καινούριος, η σκέψη συνήθως είναι ακόμα πιο βαθιά και περίπλοκη. Η Anytime της INTERAMERICAN υποστηρίζει την ηλεκτροκίνηση από την πρώτη στιγμή και ασφαλίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα εύκολα, γρήγορα και με πολύ προσιτή τιμή. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Anytime κερδίζουν μέχρι και οι κάτοχοι των πρωτοποριακών οχημάτων Tesla, που εξασφαλίζουν 10% επιπλέον έκπτωση στα ασφάλιστρά τους!

Κάθε ασφάλεια Anytime, προσφέρει υποστήριξη ανά πάσα ώρα και στιγμή, με απλές διαδικασίες και εξειδικευμένους ανθρώπους που στέκονται δίπλα στους πελάτες τους ό,τι κι αν συμβεί. Την ίδια στιγμή, τα ολοκληρωμένα της προγράμματα αναφορικά με τη σχέση καλύψεων – ποιότητας, οι εξαιρετικές της τιμές και βέβαια η σιγουριά και η αξιοπιστία της, αποτελούν τους βασικούς λόγους που ξεχωρίζει και στην ηλεκτροκίνηση.

Μέσα από το anytime.gr εύκολα και γρήγορα, αλλά κυρίως σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή μπορούμε να ασφαλίσουμε το νέο μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή τις μετακινήσεις μας, τις εκδρομές μας, τις βόλτες μας. Η ηλεκτροκίνηση έρχεται σήμερα για να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για όλους και η Anytime υποστηρίζει όλη αυτήν την προσπάθεια, εμπνέοντάς μας ασφάλεια και σιγουριά για ακόμη μία φορά.