ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H McLaren έγινε γερμανική;

H McLaren έγινε γερμανική;

Οι φήμες για την εξαγορά του ομίλου της McLaren που είχαν κυκλοφορήσει εδώ και λίγο καιρό φαίνεται πως επιβεβαιώνονται. Και αυτό γιατί η βρετανική εταιρεία θα καταλήξει -λείπει μόνο η επίσημη ανακοίνωση- στην Audi και κατά συνέπεια στο όμιλο Volkswagen.

O οποίος αποκτά έτσι τη δεύτερη μάρκα υπερ- αυτοκινήτων μετά της Lamborghini, ενώ η Audi σιγουρεύει τη μελλοντική συμμετοχή της στη F1. Η οποία μπορεί να γίνει και με τα χρώματα της Porsche, που επίσης ανήκει στον όμιλο και βρίσκεται υπό την ομπρέλα της Audi.

Η συμφωνία των δύο πλευρών περιλαμβάνει το αγωνιστικό τμήμα McLaren Racing και αυτό των αυτοκινήτων παραγωγής, το McLaren Automotive αλλά όχι και το McLaren Applied. Το τελευταίο ειδικεύεται στην εξέλιξη ηλεκτρονικών συστημάτων για αγωνιστικά αυτοκίνητα αλλά και συμβατικά και πριν λίγους μήνες είχε πουληθείς επενδυτικό όμιλο.

Η εξαγορά από την Audi στην ουσία έσωσε τη McLaren από τον οικονομικό αφανισμό, μιας και το τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο συγκεκριμένο τομέα. Προβλήματα που δεν λύθηκαν ούτε με το δανεισμό της από τράπεζα των Εμιράτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ