ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο CX-50 λανσάρει ένα καινούργιο στυλ για τα SUV της Mazda

Το νέο CX-50 λανσάρει ένα καινούργιο στυλ για τα SUV της Mazda

Το καινούργιο Mazda CX-50 δεν θα είναι Made in Japan αλλά Made in USA με το εργοστάσιο στο οποίο θα κατασκευάζεται από τις αρχές του 2022 να ανήκει και στην Toyota.

Το σίγουρο είναι πως δεν θα περάσει τον Ατλαντικό προς την Ευρώπη, αλλά από την άλλη το πιο σκληροτράχηλο look του θα αποτελέσει μάλλον οδηγό για τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας στη Γηραιά Ήπειρο. Τα CX-60 και CX-80, ενώ στις ΗΠΑ η γκάμα θα συμπληρωθεί με τα CX-70 και CX-90. Τα οποία θα είναι και τα πρώτα που θα κινούνται από τον καινούργιο εξακύλινδρο που εξελίσσεται.

Από πλευράς διαστάσεων το CX-50 τοποθετείται μεταξύ των CX-30 και CX-5, ενώ η αισθητική του ακολουθεί το Kodo design ενσωματώνοντας στοιχεία και από το ηλεκτρικό MX-30 καθώς και από το 3. Από το τελευταίο προέρχεται και η σχεδίαση του εσωτερικού.

Οι κινητήρες θα είναι οι ατμοσφαιρικές και turbo εκδόσεις του 2.5 Skyactiv-G, οι οποίες θα συνδυάζονται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων καθώς και με τετρακίνηση. Επίσης θα υπάρχουν και αρκετά προγράμματα οδήγησης, προσαρμοσμένα στις συνθήκες που τυχόν επικρατούν.

Στην πορεία θα προστεθούν και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις, μεταξύ αυτών και μια πλήρως ηλεκτρική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ