ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

DS 7 Crossback: Γαλλική υπεροχή!

DS 7 Crossback: Γαλλική υπεροχή!

H DS Automobiles, η premium μάρκα της Stellantis, ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές της αξίες προσφέροντας αυτοκίνητα με κορυφαία επίπεδα άνεσης, αλλά και τη μοναδική αίσθηση της γαλλικής φινέτσας.

Το DS 7 Crossback φυσικά και δεν αποτελεί εξαίρεση στα παραπάνω. Έτσι ξεχωρίζει με τις δυναμικές του αναλογίες, ενώ πολλές από τις καινοτομίες εκφράζονται μέσα από την εξαγωνική δυναμική κάθετη μάσκα DS Wings με το μοτίβο διαμαντιού σηματοδοτώντας τα νέα δεδομένα στην πολυτελή κατηγορία. Ταυτόχρονα, η εκλεπτυσμένη σχεδίαση του πολυτελούς SUV των 4,57 μέτρων ενισχύεται με τη χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή της μάρκας και με το σύστημα φωτισμού DS Active Led Vision, το οποίο αποτελεί ένα ακόμη σημείο τεχνολογικής υπεροχής.

Με λίγα λόγια η σχεδίαση του αμαξώματος θα έλεγε κανείς πως βρίσκεται πιο μπροστά από τα τρέχοντα δεδομένα, κάτι που ισχύει και τον κομψό και μοντέρνο διάκοσμο. Στον οποίο κυριαρχούν οι ψηφιακές οθόνες -αμφότερες 12,0 ιντσών- και τα υψηλής ποιότητας υλικά που συνδυάζονται με επενδύσεις από δέρμα Nappa ή Alcantara. Συγκεκριμένα, στο μέσο του ταμπλό δεσπόζει μια υψηλής ποιότητας γραφικών οθόνη αφής με ελληνικό μενού που προσφέρει άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες που σχετίζονται με την άνεση, τα αρχεία πολυμέσων, τη συνδεσιμότητα και την εφαρμογή Mίrror Screen (υποστηρίζει Androίd Auto, AppleCarPlay και MίrrorLink). Το κεντρικό χειριστήριο έχει την χαρακτηριστική σχεδίαση διαμαντιού που είναι διάχυτη εσωτερικά, ενώ στη βάση της οθόνης πλαισιώνεται από μια σειρά διακοπτών που συμβάλλουν στα υψηλά επίπεδα εργονομίας.

Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί τον κόμπακτ επιλογέα για την επιλογή της κατεύθυνσης κίνησης του αυτοκινήτου, την ίδια στιγμή που η εξαιρετική υφή της επένδυσης του τιμονιού σε συνδυασμό με την κάτι παραπάνω από πλήρη πληροφόρηση από τον (ψηφιακό) πίνακα οργάνων δημιουργεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Η οποία είναι τόσο premium, όσο προϊδεάζει το αναλογικό ρολόι της BRM Chronographs, που βρίσκεται στο μέσο του ταμπλό και ανάμεσα σε δύο κομψούς αεραγωγούς τονίζοντας και αυτό με τη σειρά του τον εκλεπτυσμένο και πολυτελή διάκοσμο.

Ταυτόχρονα οι χώροι είναι μεγάλοι και άνετοι για έως και πέντε επιβάτες, την ίδια στιγμή που το πορτμπαγκάζ με τα 555 λίτρα του παρέχει το μεγαλύτερο χώρο στη συγκεκριμένη κατηγορία. Σημαντικό είναι πως η χωρητικότητά του δεν επηρεάζεται ούτε στις plug-in υβριδικές εκδόσεις E-Tense χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση της μπαταρίας.

Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού η πλάτη των πίσω καθισμάτων είναι ηλεκτρικά ανακλινόμενη (από 23 μέχρι 32 μοίρες), ενώ ο ειδικά μελετημένος σχεδιασμός τους σε συνδυασμό με το υψηλής πυκνότητας αφρώδες υλικό τους προσδίδει βέλτιστη άνεση, αντοχή και ιδανική στήριξη του σώματος. Μάλιστα τα εμπρός καθίσματα είναι θερμαινόμενα και αεριζόμενα και διαθέτουν πέντε διαφορετικές λειτουργίες μασάζ.

H γκάμα του DS 7 Crossback καλύπτει όλες τις απαιτήσεις προσφέροντας μοναδικές επιδόσεις σε απόλυτη συνάφεια με το σεβασμό του περιβάλλοντος χάρη στους τελευταίας τεχνολογίας κινητήρες BlueHDi και PureTech. Η έκδοση 1.2 PureTech με τους 130 ίππους συστήνεται για όσους δίνουν προτεραιότητα στην οικονομία καυσίμου, όπως και η diesel 1.5 BlueHDi των 130 ίππων. Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω υπάρχει και η έκδοση 1.6 PureTech με 180 ίππους και στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο με τις 8 σχέσεις.

Η κορυφαία έκδοση στην γκάμα του DS 7 Crossback παραμένει η E-Tense 4x4 300, η οποία πλέον πλαισιώνεται από την ολοκαίνουργια E-Tense 225. Πρόκειται για την δεύτερη plug-in υβριδική έκδοση της γκάμας που συνδυάζει το οικολογικό προφίλ των E-Tense με όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά, σε ένα σύνολο, που απευθύνεται σε ένα πιο ευρύ κοινό που αναζητά κομψότητα, πολυτέλεια, πλήθος καινοτόμων τεχνολογιών, κορυφαία άνεση, αλλά και δυνατότητα εύκολης κίνησης και πέρα από την άσφαλτο. Κάτι που μεταξύ άλλων εξασφαλίζεται και από τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 190 χιλιοστά.

Το plug-in υβριδικό σύνολο αποδίδει συνολικά 225 ίππους και 360 Nm που καταλήγουν στους εμπρός τροχούς μέσω του στάνταρ αυτόματου κιβωτίου EAT8. Η διάταξη απαρτίζεται από έναν turbo κινητήρα βενζίνης 1.600 κ.εκ. και 180 ίππων που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων.

Το DS 7 Crossback E-Tense 225 χρειάζεται μόλις 8,9 δεύτερα για να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα, ενώ χάρη στη δυνατότητα καθαρά ηλεκτρικής κίνησης για περισσότερα από 55 χιλιόμετρα η μέση κατανάλωση αμόλυβδης είναι μόλις 1,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι αντίστοιχες εκπομπές CO2 μόνο 31 γραμμάρια το χιλιόμετρο! Με wallbox 7,4 kW η φόρτιση της μπαταρίας των 13,2 kWh του συστήματος ολοκληρώνεται, χάρη και στον on-board φορτιστή των 7,4 kW, σε μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά.

Η κορυφαία τετρακίνητη έκδοση E-Tense 300 με τους 300 ίππους είναι ακόμα πιο γρήγορη, καθώς χρειάζεται μόλις 5,9 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα. Η κορυφαία αυτή επίδοση συνδυάζεται και με μια πολύ καλή οικονομία καυσίμου που δεν ξεπερνά τα 1,3 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 30 γραμμάρια το χιλιόμετρο. Όσο για την ηλεκτρική αυτονομία της φτάνει τα 58 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει πως τόσο με την Ε-Tense 300 όσο και με την E-Tense 225 οι καθημερινές μετακινήσεις μπορούν να γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρικά. Με φιλικότητα προς το περιβάλλον αλλά και προς το… πορτοφόλι του κατόχου τους λόγω του πολύ χαμηλού λειτουργικού κόστους και της απόλυτης οικονομίας που επιτυγχάνεται.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός του DS 7 Crossback E-Tense περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορείτε να υποθέσετε πως υπάρχει σε ένα premium αυτοκίνητο. Ένα από τα συστήματα που διαφοροποιούν το γαλλικό SUV από κάθε άλλο μοντέλο στην κατηγορία του είναι η ανάρτηση «Active Scan Suspension». Χάρη στην κάμερα και τους αισθητήρες του το συγκεκριμένο σύστημα εντοπίζει κάθε ατέλεια του οδοστρώματος και προσαρμόζει σε πραγματικό χρόνο την απόσβεση της ανάρτησης επιτυγχάνοντας εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και κορυφαία ευελιξία και άνεση.

Πέρα από όλα τα άλλα βασικά συστήματα άνεσης και ασφάλειας, καθώς και τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, ξεχωρίζουν το Connected Pilot για πλήρως ελεγχόμενη και ημιαυτόνομη κίνηση στον αυτοκινητόδρομο, το Night Vision για βελτίωση της ορατότητας στο απόλυτο σκοτάδι, το Active Safety Brake για αποτροπή σύγκρουσης, το Park Pilot για αυτόματο παρκάρισμα και πολλά άλλα που υπογράφουν την γαλλική ανωτερότητα του DS 7 Crossback.

Το plug-in υβριδική DS 7 Crossback Ε-Tense 225, που δεν υπόκειται σε φόρο εταιρικής χρήσης, είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, τις Chic και Performance Line, με τις τιμές τους να ξεκινούν από τις 47.300 ευρώ. Οι συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου αρχίζουν από τις 34.790 ευρώ, ενώ περισσότερα μπορείτε να ανακαλύψετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση dsautomobiles.gr.