ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Hyundai Bayon: Μοντέρνο, high tech, πρακτικό και άνετο

Hyundai Bayon: Μοντέρνο, high tech, πρακτικό και άνετο

Για τους κοσμογυρισμένους η Bayonne είναι ένα από τους πιο όμορφους προορισμούς στη νοτιοδυτική Γαλλία. Για τους οδηγούς που αναζητούν ένα ευρύχωρο, πρακτικό, ευκολοδήγητο και άνετο SUV με ευέλικτες διαστάσεις, το Bayon είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς.

Πρόκειται για το μικρότερο μέλος στη γκάμα των SUV της Hyundai, που με μήκος 4,18 μέτρων τοποθετείται κάτω από το Kona και φυσικά και κάτω από το μεγαλύτερο Tucson. Ταυτόχρονα το μεγάλο πλάτος του (1,775 μέτρα) διασφαλίζει την απαραίτητη ευρυχωρία σε συνδυασμό με την αστική ευελιξία, ενώ το ύψος του αμαξώματος φτάνει τα 1,490 μέτρα.

Οπτικά το Bayon ασπάζεται το Sensuous Sportiness, τη νέα φιλοσοφία σχεδίασης της Hyundai και κερδίζει τις εντυπώσεις με την εντυπωσιακή και δυναμική εμφάνισή του. H σχεδόν κάθετη μάσκα σε συνδυασμό με τα ψηλά τοποθετημένα LED και τους προβολείς στα άκρα του προφυλακτήρα δημιουργούν ένα άμεσα αναγνωρίσιμο παρουσιαστικό με ισχυρή προσωπικότητα. Το ίδιο ισχύει και για το πίσω μέρος με τα φώτα σε σχήμα μπούμερανγκ και τη LED λωρίδα που τα ενώνει να προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας.

Tο Bayon υποστηρίζει και με το παραπάνω το χαρακτήρα του SUV, καθώς η απόστασή του από το έδαφος φτάνει μέχρι και τα 183 χιλιοστά, τιμή που είναι μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες των περισσοτέρων μοντέλων της κατηγορίας του. Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της εξατομίκευσής του, διατίθεται με εννέα χρώματα αμαξώματος, ενώ με πολλά από αυτό συνδυάζεται η προαιρετική δίχρωμη οροφή σε Phantom Black.

Ο διάκοσμος είναι σύγχρονος, ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού του περιλαμβάνουν όλες τις προηγμένες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 10,25 ιντσών, ενώ αντίστοιχη διάσταση έχει και η οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό (βασική έκδοση: 8,0 ίντσες). Ανάλογα πάντα με την έκδοση εξοπλισμού υπάρχει πλήρης συνδεσιμότητα (ακόμη και δίχως καλώδιο) με Apple CarPlay και Android Auto, ηχοσύστημα Bose Premium, θέση ασύρματης φόρτισης για smartphone, τρεις θύρες USB κ.α.

Το μεταξόνιο φτάνει τα 2.580 χιλιοστά, κάτι που αποτελεί μια σαφή ένδειξη για την έμφαση που έχει δοθεί στη μεγιστοποίηση της άνεσης των επιβατών, ειδικά όσων κάθονται πίσω, αλλά και του μεγέθους του πορτμπαγκάζ. Συγκεκριμένα, το τελευταίο ξεκινά από τα 411 λίτρα υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες μιας μικρής οικογένειας, ενώ το έξυπνο κάλυμμα του υποδαπέδιου χώρου μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί κατά μήκος της πλάτης του πίσω καθίσματος. Φυσικά από την καμπίνα δεν λείπει οι πρακτικές λύσεις αλλά και οι πραγματικά πολλοί χώροι για μικρο-αντικείμενα και φορητές συσκευές.

Η γκάμα των κινητήρων του Bayon χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική οικονομία καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές CO2 χάρη στα εξελιγμένα σύνολα βενζίνης της γενιάς Kappa. Στην βάση της γκάμας βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος των 1.200 κυβικών και των 84 ίππων που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο turbo τρικύλινδρος των 1.000 κυβικών και των 100 ίππων που συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων όσο και με αυτόματο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι διαθέσιμος και με την κορυφαία ήπια υβριδική τεχνολογία των 48V, για ακόμα μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, η οποία είναι στάνταρ στην κορυφαία έκδοση των 120 ίππων. Και οι δύο συνδυάζεται είτε με το ευφυές χειροκίνητο κιβώτιο 6iMT είτε με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT.

Το έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων iMT (intelligent Manual Transmission) είναι μία προηγμένη τεχνολογία για βελτιωμένη εξοικονόμηση καυσίμου και βέλτιστη απόδοση, η οποία επιτρέπει περιστασιακά στο αυτοκίνητο να ρολάρει ελεύθερα μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση.

Το Bayon είναι επίσης και το πρώτο SUV της Hyundai που είναι εξοπλισμένο σε συγκεκριμένες εκδόσεις κινητήρων με λειτουργία Rev Matching, ένα χαρακτηριστικό που συνήθως προορίζεται για τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων Ν της μάρκας. Έτσι όταν ο οδηγός κατεβάζει ταχύτητα η λειτουργία αυτή συγχρονίζει τις στροφές του κινητήρα προκειμένου και οι αλλαγή να είναι πιο ομαλή και η παροχή ισχύος χωρίς κενά.

Στο δρόμο το Bayon αποσπά μόνο κολακευτικά σχόλια χάρη στους αποδοτικούς κινητήρες που καλύπτουν κάθε απαίτηση. Από τον οδηγό που θέλει την βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου μέχρι εκείνον που επιθυμεί τις καλύτερες επιδόσεις. Ταυτόχρονα εντυπωσιάζει με τα επίπεδα άνεσης που εξασφαλίζει η εξελιγμένη ανάρτησή του, ενώ η κορυφαία ποιότητα κύλισης είναι ένας από τους παράγοντας για ένα ευχάριστο ταξίδι.

Το Bayon μοιράζεται τις τεχνολογίες του με τα άλλα μέλη της οικογένειας SUV της Hyundai και έτσι διαθέτει το καλύτερο πακέτο ασφαλείας της κατηγορίας του, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται αρκετά συστήματα υποβοήθησης, όπως για παράδειγμα, το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, η προειδοποίηση τυφλού σημείου, η αυτόνομη προειδοποίηση και αποφυγή πρόσθιας σύγκρουσης, η υποβοήθηση στάθμευσης κ.α.

Το Hyundai Bayon είναι μία επιλογή που μπορεί να καλύψει πολλαπλώς τις μεταφορικές ανάγκες και τις απαιτήσεις σας σε μια ελκυστική τιμή που ξεκινά από τις 15.990 ευρώ. Για περισσότερα μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.