ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ταξίδι με ηλεκτροκίνητο όχημα: Τρία σημεία που πρέπει να προσέξετε για να προετοιμαστείτε κατάλληλα

Ταξίδι με ηλεκτροκίνητο όχημα: Τρία σημεία που πρέπει να προσέξετε για να προετοιμαστείτε κατάλληλα

Η ηλεκτροκίνηση είναι πραγματικότητα, αποτελεί μία σημαντική επιλογή για τους νέους αγοραστές αυτοκινήτου και πλέον κατακτά μερίδιο αγοράς και στη χώρα μας. Είναι αλήθεια όμως, πως στην Ελλάδα δεν είμαστε εξοικειωμένοι πλήρως ως καταναλωτές και ως οδηγοί με βασικές έννοιες της ηλεκτροκίνησης – όπως είναι, για παράδειγμα, η φόρτιση – με αποτέλεσμα, να είμαστε ακόμα διστακτικοί σχετικά με το αν πράγματι ένα ηλεκτρικό όχημα μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας.

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα όσων σκέφτονται να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι το αν θα μπορούν και με ποιον τρόπο να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και ειδικά να ταξιδεύουν με αυτό. Ακόμα και με τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όταν πρόκειται να ταξιδέψουμε, φροντίζουμε να γεμίσουμε καύσιμα πριν ξεκινήσουμε και να γνωρίζουμε εκ των προτέρων πού θα προμηθευτούμε επιπλέον, όταν χρειαστεί. Αντίστοιχη, σε επίπεδο… αρχών είναι και η προετοιμασία που απαιτείται για ένα ταξίδι με ηλεκτρικό όχημα: Να γνωρίζουμε τη διαδρομή και το αυτοκίνητό μας πριν ξεκινήσουμε, να το φορτίσουμε επαρκώς και να γνωρίζουμε εκ των προτέρων πού και πώς θα επαναφορτίσουμε ενώ βρισκόμαστε είτε στον δρόμο είτε στον προορισμό.

Ας δούμε πιο αναλυτικά, τι ακριβώς σημαίνει αυτό:

#1 Προσεκτική μελέτη του αυτοκινήτου

Είναι πραγματικότητα πως τα ηλεκτρικά οχήματα – αυτή τη στιγμή – είναι ιδανικότερη επιλογή για την πόλη, παρά για αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «μεγάλα ταξίδια» στην Εθνική Οδό. Εν τούτοις, βεβαίως και με το ηλεκτρικό μας όχημα μπορούμε να ταξιδέψουμε όπου θέλουμε, εφόσον πρώτον και κύριον έχουμε μελετήσει επαρκώς το ίδιο το όχημα: Τι σημαίνει αυτό; Να γνωρίζουμε αναλυτικά τις δυνατότητές του, πώς εξοικονομεί αυτονομία κατά την οδήγηση, τι θα πρέπει να αποφεύγουμε και με ποιον τρόπο να οδηγούμε. Σε αυτό, είναι καλό να συμβουλευτούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή, αλλά και να πραγματοποιήσουμε μερικές «δοκιμαστικές διαδρομές», πριν το πρώτο μας ταξίδι, μικρών αποστάσεων πέριξ της πόλης. Έτσι θα δούμε στην πράξη πώς συμπεριφέρεται το αυτοκίνητό μας ενώ οδηγούμε σε υψηλότερες ταχύτητες από τις συνηθισμένες και θα μπορέσουμε να οργανώσουμε καλύτερα το ταξίδι μας, ώστε να αποφύγουμε τυχόν απρόοπτα και ταλαιπωρίες.

#2 Τα σημεία φόρτισης στο Εθνικό Δίκτυο

Ξεκινώντας για τον προορισμό μας, μπορούμε να υπολογίσουμε εάν θα χρειαστεί ή όχι, να επαναφορτίσουμε το όχημά μας στη διαδρομή – ενώ, δηλαδή βρισκόμαστε στο εθνικό οδικό δίκτυο. Η εφαρμογή incharge που μπορούμε πολύ εύκολα να έχουμε στο κινητό μας τηλέφωνο μπορεί να μας πληροφορεί για τους ταχυφορτιστές της nrg που υπάρχουν σε όλο το δίκτυο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα, με υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης που πράγματι διευκολύνουν τους νέους ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε μια σειρά βασικών λειτουργιών. Οι προηγμένοι φορτιστές του δικτύου, εκτός του ότι βρίσκονται σε πάρα πολλά σημεία σε όλη την Ελλάδα, μπορούν, μέσα σε μισή ώρα, να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό όχημα σε έως και το 80% της δυναμικότητάς του. Μάλιστα, ειδικά για τις Εθνικές Οδούς της χώρας, η nrg έχει συνάψει συνεργασίες με τα πρατήρια AVIN και Shell, τοποθετώντας το μεγαλύτερο μέρος των ταχυφορτιστών σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων ΣΕΑ. Με απλά λόγια, στους περισσότερους ΣΕΑ του ελληνικού οδικού δικτύου έχουν ήδη τοποθετηθεί ταχυφορτιστές, διευκολύνοντας αφάνταστα τα ταξίδια, από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη, ενώ ένας διαδραστικός χάρτης, ενημερώνει αναλυτικά τους οδηγούς για όσα χρειάζεται να γνωρίζουν - Δείτε εδώ τον χάρτη των διαδρομών του incharge για το επόμενο ηλεκτροκίνητο ταξίδι σας!


Χάρτης με το δίκτυο ταχυφορτιστών της nrg

Έτσι, λοιπόν, μέσω της incharge, κάθε οδηγός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί από το κινητό του να βρει ένα σημείο φόρτισης που τον εξυπηρετεί, να επιλέξει το είδος φόρτισης που επιθυμεί, να παρακολουθήσει την πορεία της φόρτισης και να ολοκληρώσει μέσω αυτής, την πληρωμή. Επιπλέον, έχει πρόσβαση στο ιστορικό των φορτίσεών του, ενώ μπορεί να εξυπηρετηθεί άμεσα, ανά πάσα ώρα και στιγμή, επί 24ώρου βάσεως και τις επτά ημέρες της εβδομάδας.

#3 Η σωστή φόρτιση από το σπίτι

Μέσω της incharge και του δικτύου ταχυφορτιστών της nrg, μπορεί κάθε οδηγός να γνωρίζει πού και πώς μπορεί να φορτίσει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο ενώ βρίσκεται στον δρόμο – και στην Εθνική Οδό. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως είναι το πόσο σημαντική είναι η εκ των προτέρων ολοκληρωμένη φόρτιση του οχήματος, αυτή που γίνεται από το σπίτι, ειδικά πριν από ένα ταξίδι. Τώρα μάλιστα, με το πρόγραμμα incharge ΗΟΜΕ όλοι οι οικιακοί πελάτες της nrg μπορούν να επωφεληθούν και να κερδίσουν όχι μόνο οικονομία αλλά και πολλά παράλληλα οφέλη, όπως δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για τη φόρτιση ηλεκτροκίνητου ή plug-in hybrid υβριδικού οχήματος από το σπίτι, για έναν ολόκληρο χρόνο, δωρεάν συνδρομή nrg Green, μηδενική εγγύηση με πάγια εντολή και πολλαπλάσιους πόντους στο allSmart. Με το incharge ΗΟΜΕ, άλλωστε, οι οικιακοί πελάτες της nrg, έχουν ένα πλήρες πρόγραμμα, που καλύπτει το σύνολο των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια – βεβαίως και της φόρτισης του ηλεκτρικού τους οχήματος, καθώς ο οικιακός φορτιστής της nrg αποτελεί οικονομική λύση, εύχρηστης και γρήγορης φόρτισης. Εύκολος στην τοποθέτηση, με μικρές διαστάσεις, είναι η κατάλληλη λύση για όλες τις κατοικίες.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η nrg, στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της, έχει δημιουργήσει και το incharge BUSINESS, μία λύση φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που απευθύνεται σε κάθε επιχείρηση. Το incharge BUSINESS προσφέρει παροχή και εγκατάσταση φορτιστή, αλλά και δωρεάν προσφορά της υπηρεσίας incharge, με παράλληλες διευκολύνσεις για τους επιχειρηματίες που προχωρούν σε αυτή την επιλογή, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στη δημιουργία ακόμα περισσότερων σημείων φόρτισης σε ολόκληρη την Ελλάδα. H nrg διαθέτει στους πελάτες της έξυπνους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων με εξαιρετικά προνόμια. Οι AC και DC φορτιστές της nrg αποτελούν τεχνολογικές λύσεις υψηλής αξιοπιστίας για εύχρηστη και ταχεία φόρτιση, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των χρηστών στα δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης.

Το ταξίδι με ηλεκτροκίνητο όχημα σήμερα, με τη βοήθεια της nrg και του incharge, είναι ευκολότερο από ποτέ, σε όλη την Ελλάδα. Αρκεί να εφοδιαστούμε με αυτή την απαραίτητη εφαρμογή που όχι μόνο θα μας υποδείξει πού βρίσκεται το επόμενο σημείο φόρτισης στον δρόμο μας, αλλά και θα μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία εύκολα, γρήγορα και απλά – ακριβώς όπως γίνονται πλέον και τα ταξίδια μας με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο!