ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes EQB: Ηλεκτρική, super άνετη και επταθέσια

Mercedes EQB: Ηλεκτρική, super άνετη και επταθέσια

Η EQB είναι ένα SUV που προσφέρει αθόρυβες μετακινήσεις και τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία της με θέσεις για έως και για εφτά επιβάτες.

Το τελευταίο είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που κάνει την πιο πρόσφατη προσθήκη στην ηλεκτρική γκάμα της Mercedes να ξεχωρίζει, καθώς προσφέρει χώρους που καλύπτουν ακόμα και τις ανάγκες μιας εφταμελούς οικογένειας καθώς στην πρόσθετη τρίτη σειρά καθισμάτων μπορούν να μετακινηθούν άτομα ύψος έως και 1,65 μέτρων. 

Επιπρόσθετα υπάρχει και η δυνατότητα τοποθέτησης και παιδικών καθισμάτων, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των Isofix υποδοχών, που παρέχουν τη καλύτερη δυνατή ασφάλεια και εξασφαλίζουν και την εύκολη τοποθέτηση, σε τέσσερις.

Ενδεικτικές για την άνεση που επικρατεί στο εσωτερικό του ηλεκτρικού SUV είναι οι εξωτερικές του διαστάσεις, καθώς το μήκος του φτάνει τα 4,684 μέτρα (πλάτος 1,834 και ύψος 1,667 μέτρα), ενώ το ίδιο ισχύει και για το μεταξόνιό του των 2.820 χιλιοστών.

Οι μεγάλοι χώροι συνδυάζονται και με χαρακτηριστικά που αυξάνουν κατακόρυφα την πρακτικότητα. Χαρακτηριστικά όπως η συρόμενη κατά 14 εκατοστά δεύτερη σειρά καθισμάτων που αυξομειώνει ανάλογα με τις ανάγκες το πορτμπαγκάζ. Που στην πενταθέσια έκδοση ξεκινά από τα 495 λίτρα και φτάνει έως τα 1.710 (οι τιμές της εφταθέσιας έκδοσης είναι από 465 έως 1.620 λίτρα).

Ανεξάρτητα πάντως από τη θέση που θα καθίσουν οι επιβάτες της EQB θα απολαύσουν άνετες και ξεκούραστες διαδρομές. Ειδικότερα ο οδηγός και ο συνοδηγός θα έχουν μια συναρπαστική εμπειρία από το εξελιγμένο σύστημα infotainment MBUX με τις δύο οθόνες με διαγώνιο που φτάνει μέχρι και τις 10,25 ίντσες.

Ανά πάσα στιγμή η έξυπνη βοηθός που «επικοινωνεί» απτικά, με χειρονομίες ή μέσω φωνητικών εντολών μπορεί να βοηθήσει τον οδηγό, ενώ χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτει το MBUX η συμβίωση με την EQB γίνεται από μέρα σε μέρα και σε κάθε διαδρομή όλο και πιο συναρπαστική. Και αυτό γιατί «μαθαίνει» τον οδηγό και προσαρμόζεται στις επιθυμίες του.

Αναμφίβολα η EQB είναι ένα από τα πιο ελκυστικά οικογενειακά ηλεκτρικά SUV με μια εκφραστική σχεδίαση που ενισχύει τον περιπετειώδη χαρακτήρα της. Ειδικότερα, το ηλεκτρικό της DNA τονίζεται από διάφορα στοιχεία όπως η LED λωρίδα που διατρέχει το πάνω μέρος της εμβληματικής κλειστής μάσκας με το σήμα της μάρκας, το αστέρι, να δεσπόζει στο μέσο της, καθώς και τα πίσω φωτιστικά σώματα με το πολύ ιδιαίτερο φωτεινό αποτύπωμα. Ταυτόχρονα, οι αριστοποιημένες αεροδυναμικά ζάντες και το όλο αμάξωμα με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,28 συνδράμουν στα ήσυχα ταξίδια και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Η EQB θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε τετρακίνητες εκδόσεις ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και προσθιοκίνητες. Αναφορικά με τις πρώτες θα έχουν από ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα. Στην EQB 350 4MATIC η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 292 ίππους και τα 520 Nm, ενώ ενδεικτικό των επιδόσεών της είναι τα μόλις 6,2 δεύτερα που απαιτούνται για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση. Στην EQB 300 4MATIC η απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης φτάνει τους 228 ίππους και τα 390 Nm.

Και οι δύο εκδόσεις έχουν τελική ταχύτητα που περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα, όπως είθισται για λόγους οικονομίας στα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα, η μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα 66,5 kWh προσφέρει αυτονομία έως 419 χιλιόμετρα υποστηρίζοντας AC φόρτιση με wallbox στα 11,0 kW καθώς και ταχυφόρτιση DC (συνεχούς ρεύματος) με ισχύ έως και 100 kW. Στην τελευταία περίπτωση η φόρτιση από το 10% έως το 80% (της μπαταρίας) ολοκληρώνεται μέσα σε μόλις 30 λεπτά της ώρας.

Η EQB μπορεί να φορτίζεται άνετα σχεδόν παντού. Στο σπίτι με το Mercedes-Benz Wallbox Home ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Συγκεκριμένα, χάρη στο Mercedes me Charge ο κάτοχος μιας EQB μπορεί να έχει πρόσβαση σε πολλούς δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και επωφεληθεί από την ενσωματωμένη λειτουργία πληρωμής, με έναν ενιαίο λογαριασμό.

Στο βασικό της εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα πλοήγησης με Electric Intelligence που μετατρέπει τις καθημερινές μετακινήσεις σε μία εξαιρετικά απλή υπόθεση. Η βέλτιστη διαδρομή υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες, όπως η κατάσταση φόρτισης, ο καιρός και οι συνθήκες της κυκλοφορίας, καθώς και τις στάσεις για φόρτιση, εάν χρειάζεται.

Αυτά είναι μερικά μόλις από τα προτερήματα της Mercedes EQB που φυσικά εξοπλίζεται με όλες τις τεχνολογίες αιχμής και όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης που έχει ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Και ακόμη περισσότερο ένα ολοκληρωμένο οικογενειακό ηλεκτρικό SUV που προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας σε κάθε διαδρομή.

Μέχρι την έναρξη του εμπορικού λανσαρίσματος της EQB στην χώρα μας μπορείτε να κάνετε το πρώτο βήμα για την απόκτηση της κάνοντας κλικ εδώ.