ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To πρωτότυπο Seven είναι η πρώτη προσέγγιση του Hyundai Ioniq 7

To πρωτότυπο Seven είναι η πρώτη προσέγγιση του Hyundai Ioniq 7

Η διεύρυνση της γκάμας των ηλεκτρικών Hyundai είναι δεδομένη, καθώς η κορεάτική εταιρεία έχει ήδη συγκεκριμένο προγραμματισμό: στις αρχές του 2022 το Ioniq 5 θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας, ενώ ένα χρόνο μετά θα παρουσιαστεί το Ioniq 6.

Πρόκειται για ένα τετράθυρο κουπέ, ενώ θα ακολουθήσει, το 2024, το Ioniq 7. Πρόκειται για ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV με έως και τρεις σειρές καθισμάτων, σαν και αυτά που αρέσουν στους Αμερικανούς. Έτσι δεν είναι διόλου τυχαίο που ο προπομπός του, το concept Seven παρουσιάστηκε στην έκθεση του Los Angeles.

Ως πρωτότυπο ο στόχος του είναι να εντυπωσιάσει και αυτό το καταφέρνει και με το παραπάνω, τόσο λόγω της εμφάνισης και των διαστάσεών του όσο και μέσω στοιχείων όπως η απουσία μεσαίας κολώνας και οι πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη φορά. Και αποκαλύπτουν ένα εσωτερικό με έντονα τα lounge στοιχεία.

Βέβαια όλα αυτά πολύ δύσκολα θα υιοθετηθούν και στο μοντέλο παραγωγής, που θα βασίζεται στο ειδικά εξελιγμένο για την ηλεκτροκίνηση πλαίσιο E-GMP του ομίλου Hyundaί.

Από κει και πέρα είναι βέβαιο πως η κορυφαία έκδοσή του θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, από έναν σε κάθε άξονα, για χάρη τόσο των επιδόσεων όσο και της τετρακίνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ