ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To EV9 θα είναι το μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Kia

To EV9 θα είναι το μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Kia

Ο προγραμματισμός της Kia αναφορικά με τη γκάμα των ηλεκτρικών της περιλαμβάνει και ένα μεγάλο SUV. Το οποίο θα ονομάζεται EV9, θα έχει μήκος περίπου 5,0 μέτρων και θέσεις για μέχρι και 7 σε τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2024.

Και επειδή μέχρι τότε μεσολαβεί ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε στο Λος Άντζελες ένα πρωτότυπο με την ίδια επωνυμία που μας δίνει μια πρώτη εικόνα. Που προσδιορίζεται από το έντονα γωνιώδες αμάξωμα με τη σημαντική απόσταση από το έδαφος, που παραπέμπει στο στυλ των αρχέτυπων τετρακίνητων. Τότε που ο όρος SUV ήταν ακόμα άγνωστος.

Ως πρωτότυπο έχει φυσικά και στοιχεία εντυπωσιασμού, όπως τις πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη φορά και την έλλειψη μεσαίας κολώνας, που όμως δύσκολα θα φτάσουν μέχρι και το μοντέλο παραγωγής.

Το εσωτερικό αποτελεί μια εξέλιξη του στυλ που εμφανίστηκε με το EV6 και χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη κυρτή οθόνη.

Οι κορυφαίες εκδόσεις του Kia EV9 θα είναι τετρακίνητες με δύο ηλεκτροκινητήρες, ενώ είναι βέβαιο πως θα υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία με το Ioniq 7, το αντίστοιχο μοντέλο της Hyundai.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ