ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσοι νομίζετε πιστεύουν πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καίνε βενζίνη;

Πόσοι νομίζετε πιστεύουν πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καίνε βενζίνη;

Η ηλεκτροκίνηση είναι με βεβαιότητα το επόμενο στάδιο της αυτοκίνησης και τα ηλεκτρικά μοντέλα παρουσιάζονται το ένα μετά τα άλλο, αλλά οι οδηγοί και γενικά οι καταναλωτές μάλλον δεν είναι εξοικειωμένοι με τη νέα τεχνολογία.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα της Toyota, στα πλαίσια της οποίας το 66% όσων μετείχαν απάντηση θετικά στο ερώτημα αν ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα έχει και κινητήρα βενζίνης.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως η έρευνα έγινε για πρώτη φορά το 2019, όταν η ηλεκτροκίνηση ήταν ελάχιστα διαδεδομένη και επαναλήφθηκε φέτος. Παρόλο που η νέα τεχνολογία κινητικότητας έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας το ίδιο ποσοστό να εξακολουθεί να πιστεύει πως τα EVs (Electric Vehicles) έχουν και ICE (Internal Combustion Engine- Κινητήρας Εσωτερικής Καύσης).

Αξιοσημείωτο είναι πως το 70% δήλωσε πως σκοπεύει στο μέλλον να αγοράσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ σύγχυση επικρατεί και για το υβριδικά. Εδώ το 75% πιστεύει πως και τα υβριδικά, π.χ. σαν και αυτά της Toyota, πρέπει επίσης να συνδεθούν με ηλεκτρικό δίκτυο.

Ειδικά το τελευταίο προβληματίζει ιδιαίτερα τους ανθρώπους της Toyota, καθώς το Prius πωλείται εδώ και 20 και πλέον χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ