ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Tο νέο Kia Niro θα είναι υβριδικό, plug-in υβριδικό και ηλεκτρικό

Tο νέο Kia Niro θα είναι υβριδικό, plug-in υβριδικό και ηλεκτρικό
Πράγματι το Niro έχει μοντέρνα εμφάνιση η οποία προσδιορίζεται κατά κύριο λόγο από τη μάσκα που αποτελεί την τελευταία εκδοχή της Tiger Nose σε συνδυασμό με τους ιδιαίτερους προβολείς και τα LED φώτα ημέρας σχήματος U

Η Kia παρουσίασε επίσημα την καινούργια γενιά του Niro και επιβεβαίωσε ότι είχε λεχθεί ευθύς εξαρχής: το ότι θα ακολουθούσε σε κάποιο βαθμό την αισθητική του πρωτότυπου Habaniro.

Πράγματι το Niro έχει μοντέρνα εμφάνιση η οποία προσδιορίζεται κατά κύριο λόγο από τη μάσκα που αποτελεί την τελευταία εκδοχή της Tiger Nose σε συνδυασμό με τους ιδιαίτερους προβολείς και τα LED φώτα ημέρας σχήματος U. Χαρακτηριστικά είναι και τα πίσω φώτα που επεκτείνονται αρκετά στην πίσω κολώνα. Που στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα τουλάχιστον διαφοροποιείται χρωματικά από το υπόλοιπο αμάξωμα.

Το εσωτερικό ακολουθεί την τελευταία σχεδιαστική προσέγγιση της μάρκας με το συνδυασμό του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της οθόνης αφής του συστήματος infotainment κάτω από ένα ενιαίο κρύσταλλο και με κλίση προς τον οδηγό.

Ταυτόχρονα ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου είναι περιστροφικός ενώ έχει δοθεί, όπως και στο πλήρως ηλεκτρικό EV6, έμφαση στη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και από ανακύκλωση.

Ηλεκτρική έκδοση θα έχει όμως και το νέο Niro, μαζί με μια υβριδική και μια plug-in υβριδική, λεπτομέρειες για τις οποίες θα ανακοινωθούν στη συνέχεια, μιας και το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ