ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H XM θα είναι η νέα ναυαρχίδα της BMW

H XM θα είναι η νέα ναυαρχίδα της BMW
Μια πρώτη γεύση μας δίνει το Concept XM που παρουσιάστηκε επίσημα και διαφοροποιείται πλήρως από τα μοντέλα της μάρκας που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Προς τα τέλη του 2022 θα ξεκινήσει η παραγωγή στο εργοστάσιο της BMW στις ΗΠΑ της ΧΜ, της νέας ναυαρχίδας της μάρκας και δεύτερου αποκλειστικού μοντέλου στην πενηντάχρονη ιστορία του Μ Division μετά τη θρυλική M1.

Μέχρι τότε μια πρώτη γεύση μας δίνει το Concept XM που παρουσιάστηκε επίσημα και διαφοροποιείται πλήρως από τα μοντέλα της μάρκας που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Λογικό μιας και προλογίζει την εικόνα των νέων πολυτελών μοντέλων των Βαυαρών, που θα προσδιορίζεται κατά κύριο λόγο από τη μεγάλη, εμφατική μάσκα και τους επίσης χαρακτηριστικούς μικρούς προβολείς.

Παράλληλα υπάρχουν παντού πολύ έντονες γωνίες και ακμές, ενώ προσοχή δόθηκε και στο πίσω μέρος. Χαρακτηριστικά εδώ τα δύο λογότυπα της μάρκας στο πάνω μέρος του πίσω παρμπρίζ.

Στο εσωτερικό, όπως θα περίμενε άλλωστε κανείς, κυριαρχεί η μεγάλη, ενιαία οπτικά οθόνη με την (παραδοσιακή) κλίση προς τον οδηγό και τις ενδείξεις που τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Από κει και πέρα η πολυτέλεια είναι διάχυτη με φωτιζόμενη αλά Rolls Royce οροφή, ενώ η άνεση προκύπτει και από τους μεγάλους χώρους που εξασφαλίζονται από το μεταξόνιο των 3.100 χιλιοστών.

Που είναι ίδιο με αυτό της X7, ενώ σε σχέση με αυτήν το μήκος της XM είναι μόλις 7,0 εκατοστά πιο μικρό, φτάνοντας συνολικά τα 5,11 μέτρα.

Η XM θα είναι ταυτόχρονα και το πρώτο εξηλεκτρισμένο καθαρόαιμο μοντέλο Μ. Το σύστημα πρόωσής της αποτελείται από έναν V8 και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυαστικά 750 ίππους και 1.000 Nm, ενώ η μπαταρία του συστήματος εξασφαλίζει μια καθαρά ηλεκτρική αυτονομία των 80 χιλιομέτρων. Φυσικά υπάρχει και τετρακίνηση, καθώς και αυτόματο κιβώτιο.

Οι πωλήσεις του νέου κορυφαίου SUV της BMW θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023 και η αρχική τιμή θα ξεκινά περίπου από τις 150.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ