ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Lexus έφτιαξε ένα buggy με καύσιμο υδρογόνο

H Lexus έφτιαξε ένα buggy με καύσιμο υδρογόνο

Η Lexus δραστηριοποιείται στα τμήματα πολυτελείας των κατηγοριών που δηλώνει το παρόν αλλά όπως φαίνεται δεν διστάζει να πειραματίζεται. Όπως για παράδειγμα παρουσιάζοντας το ROV (Recreational Off-highway Vehicle) Concept.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του πρόκειται για ένα buggy με μήκος που μόλις ξεπερνά τα 3,0 μέτρα και ενσωματώνει κάποια αισθητικά στοιχεία των... κανονικών Lexus που ξέρουμε. Όπως για παράδειγμα τη μάσκα, ενώ από κει και πέρα ο σχεδιασμός έγινε με γνώμονα τόσο την ασφάλεια των επιβατών όσο και τις μεγάλες δυνατότητες κίνησης. 'Οχι μόνο απλά πέρα από την άσφαλτο αλλά και σε ιδιαίτερα δύσβατα εδάφη.

Ενδιαφέροντα στοιχεία είναι το τιμόνι με δερμάτινη επένδυση που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε όχημα αυτού του είδους αλλά και τα καθίσματα με ανάρτηση προκειμένου οι μετακινήσεις των δύο επιβατών να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετες.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι όμως ο κινητήρας του των 1.000 κυβικών, που τροποποιηθεί έτσι ώστε να μπορεί να καταναλώνει υδρογόνο και να έχει σχεδόν μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η δεξαμενή του υδρογόνου βρίσκεται στο πίσω μέρος του buggy και αποτελεί τη βάση και για την πίσω ανάρτηση. Που όπως και η εμπρός έχει μεγάλη διαδρομή προκειμένου να μπορεί να εξασφαλίζει τις off road δυνατότητες που προαναφέραμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ