ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η πίστα «Arena del Futuro» της Stellantis φορτίζει ασύρματα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η πίστα «Arena del Futuro» της Stellantis φορτίζει ασύρματα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το άγχος της αυτονομίας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και την επιλογή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Έτσι είναι λογικό οι κατασκευαστές να αναζητούν συνεχώς λύσεις προκειμένου και να αυξήσουν τα χιλιόμετρα που μπορούν να καλυφθούν με μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία αλλά και να εξασφαλίσουν την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επαναφόρτισή της.

Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να υπήρχε δυνατότητα φόρτισης των EVs όσο κινούνται και αυτό είναι ακριβώς που δοκιμάζει η Stellantis στην καινούργια της πίστα «Arena del Futuro» στην Ιταλία.

Η συγκεκριμένη πίστα, που έχει μήκος μόλις 1,05 χιλιόμετρα, δεν φαίνεται οπτικά να διαφέρει από ένα κοινό τμήμα δρόμου ή αυτοκινητόδρομου. Όμως στην άσφαλτό της έχουν τοποθετηθεί καλώδια που είναι υπό τάση και έτσι μπορούν να παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια σε ένα αυτοκίνητο που φυσικά διαθέτει τον κατάλληλο δέκτη ώστε να φορτίζει τις μπαταρίες του. Ταυτόχρονα και με ανάλογο τρόπο εξασφαλίζεται και αυξημένη συνδεσιμότητα.

Μέχρι στιγμής στην Arena del Futuro δοκιμάζονται ένα Fiat 500e και ένα λεωφορείο E-Way της Iveco.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ