ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο είναι το μέλλον της Lamborghini;

Ποιο είναι το μέλλον της Lamborghini;

Οι προδιαγραφές εκπομπές ρύπων και η αναμενόμενη αυστηροποίησή τους δυσκολεύουν όλους ανεξαιρέτως τους κατασκευαστές αλλά πολύ περισσότερο όσους ασχολούνται αποκλειστικά με τα supercars. Που για να επιτύχουν τις επιδόσεις για τις οποίες φημίζονται βασίζονται σε πολυκύλινδρα σύνολα πολλών κυβικών.

Ταυτόχρονα τα πολλά κιλά επιβαρύνουν την εξίσωση και κάνουν τη χρήση εξηλεκτρισμένων συστημάτων μετάδοσης πιο δύσκολη, ενώ αυτό που δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς είναι η επέλαση των SUV.

Ένας από αυτούς του κατασκευαστές είναι και η Lamborghini, που με βάση τις δηλώσεις του επικεφαλής της Stephan Winkelmann θα έχει στο μέλλον στη γκάμα της συνολικά τέσσερα μοντέλα. Δηλαδή ένα επιπλέον σε σχέση με τώρα, με τα δύο από αυτά να είναι κλασικά υπερ-αυτοκινήτα.

Από τη στιγμή που η παρουσία της Huracan, που δεν έχει πολλά χρόνια στην πλάτη της, θεωρείται δεδομένη το άλλο θα είναι η διάδοχος της Aventador, ενώ το τρίτο μοντέλο θα είναι φυσικά η Urus. Το τέταρτο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και αυτό SUV και μάλιστα λίγο πιο μικρό σε σχέση με την τελευταία.

Όσο για την παρουσίαση μιας πλήρους ηλεκτρικής Lamborghini θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2027 ή και το 2028.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ