ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιαννουσάς (Volvo Cars Hellas): Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη γκάμα μας από το 2030

Γιαννουσάς (Volvo Cars Hellas): Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη γκάμα μας από το 2030
Ο κ. Νίκος Γιαννουσάς, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars Hellas παραχώρησε συνέντευξη στο Act for Earth του CNN Greece και τον δημοσιογράφο Γιάννη Σκουφή, για όλα τα τρέχοντα ζητήματα και τους στόχους της σουηδικής εταιρείας αυτοκινήτων.

Άμεσα συνυφασμένη με την ασφάλεια και τις τεχνολογικές καινοτομίες είναι η Volvo, μία από τις σπουδαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως.

Ήδη, από το 1970, ασχολείται με την ηλεκτροκίνηση και σήμερα πρωτοπορεί στην επόμενη μέρα της αυτοκίνησης, που προδιαγράφεται ως πιο φιλική προς το περιβάλλον και κατά συνέπεια προς τον άνθρωπο.

Ο κ. Νίκος Γιαννουσάς, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars Hellas παραχώρησε συνέντευξη στο Act for Earth του CNN Greece και τον δημοσιογράφο Γιάννη Σκουφή, για όλα τα τρέχοντα ζητήματα και τους στόχους της σουηδικής εταιρείας αυτοκινήτων. Στόχος της Volvo, όπως επισήμανε, είναι το 2025, το 50% των πωλήσεών της παγκοσμίως να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ πέντε χρόνια μετά, το 2030, η γκάμα της να αποτελείται μόνο από EVs.

Επιπλέον, μας μίλησε για την στρατηγική της Volvo σχετικά με τη βιωσιμότητα και πως η σουηδική μάρκα θα γίνει κλιματικά ουδέτερη εταιρεία ως το 2040 κάνοντας χρήση ενέργειας από αποκλειστικά Ανανεώσιμες Πηγές καθώς και υιοθετώντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας. Παράλληλα, αναμένει περαιτέρω διείσδυση των online καναλιών πώλησης, καθώς η αρχή έχει γίνει ήδη με τα ηλεκτρικά μοντέλα XC40 και C40 Recharge.

Πρόκειται για δύο αυτοκίνητα που ήδη γνωρίζουν μεγάλης αποδοχής, τόσο διεθνώς όσο και στην ελληνική αγορά. Άλλωστε, αντίστοιχη αποδοχή απολαμβάνουν τα plug-in υβριδικά μοντέλα Recharge, με το συνολικό ποσοστό τους επί των πωλήσεων της μάρκας να φτάνει στο 60%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόβλεψη του κ. Γιαννουσά είναι πως με την ανάπτυξη των υποδομών και την παροχή κινήτρων, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ξεπεράσουν σε πωλήσεις τα συμβατικά μέσα στα επόμενα πέντε με επτά χρόνια.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Νίκου Γιαννουσά, προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Volvo Cars Hellas στο Act for Earth του CNN Greece και τον δημοσιογράφο Γιάννη Σκουφή, στο βίντεο που ακολουθεί: