ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο χρόνο χρειάζεται το πρώτο αυτοκίνητο του κόσμου για ένα γύρο στο Nürburgring;

Το 1885 ο Carl Benz παρουσίασε το Βenz Patent Motorwagen, που θεωρείται το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής του κόσμου. Και η βάση όλων των τετράτροχων που ακολούθησαν.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 135 και πλέον ετών τα αυτοκίνητα έχουν εξελιχθεί σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς, ενώ μια πολύ καλή ένδειξη προκειμένου να κατανοήσει κανείς την πρόοδο είναι το Benz Patent Motorwagen να υποβληθεί σε μια δοκιμασία αντίστοιχη με αυτήν των σύγχρονων αυτοκινήτων.

Για παράδειγμα ένα γύρο στη διάσημη πίστα του Nürburgring.

Για το σκοπό αυτό γνωστοί gamers και developers μπόρεσαν τελικά να δημιουργήσουν σε ένα video game ένα όσο γίνεται πιο πιστό αντίγραφό του. Το οποίο είναι και πιο ισχυρό, μιας και για λόγους του προγράμματος δεν αποδίδει 0,69 ίππους όπως το πρωτότυπο αλλά 1,0 ίππο που είναι και το ελάχιστο δυνατό στο παιχνίδι.

Η τελική του ταχύτητα είναι 13 χλμ./ ώρα, που φυσικά στις ανηφόρες της γερμανικής πίστας σχεδόν… μηδενίζονται και απαιτούνται ελιγμοί και διαγώνια κίνηση προκειμένου να καταφέρει να τις ανέβει. Από την άλλη στις κατηφόρες μπορεί να φτάσει τα 90 χλμ./ ώρα με τον κίνδυνο όμως της εκτροπής και στη συνέχεια της ανατροπής να είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Έτσι λοιπόν το Βenz Patent Motorwagen χρειάστηκε περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, ή 80 λεπτά αν προτιμάτε, προκειμένου να ολοκληρώσει το γύρο του Nürburgring. Στο ίδιο χρονικό διάστημα η σύγχρονη και πανίσχυρη Mercedes AMG GT Black Series θα έχει ολοκληρώσει 12 και κάτι γύρους… Με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς κανέναν κίνδυνο εκτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης