ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Toyota MR2 θα είναι ηλεκτρικό και εντυπωσιακό;

Το νέο Toyota MR2 θα είναι ηλεκτρικό και εντυπωσιακό;

Μεταξύ των ομολογουμένως πολλών πρωτοτύπων που παρουσίασε πριν λίγες μέρες η Toyota ήταν και ένα μικρό σπορ μοντέλο. Με εντυπωσιακή εμφάνιση και εξίσου εντυπωσιακό χρυσαφί χρώμα, που για πολλούς θα αποτελεί τον έστω και καθυστερημένο διάδοχο το MR2. Toυ μικρού διθέσιου ανοιχτού μοντέλου που είχε και έχει το δικό του φανατικό κοινό.

Γεγονός είναι πως η Toyota, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες, αλλά από όσα μπορούμε να δούμε και να συμπεράνουμε η σχεδίαση του παραπέμπει σε ένα μοντέλο με τον ηλεκτροκινητήρα στο κέντρο ή στο πίσω μέρος.

Επίσης αναμένεται να είναι και targa, δηλαδή με αφαιρούμενο το κεντρικό στοιχείο της οροφής.

Το νέο MR2 -ας το ονομάσουμε έτσι καταχρηστικά- έχει ως πρωτότυπο και μια πίσω αεροτομή που θυμίζει λίγο Ferrari FXX, ενώ το πιο πιθανό είναι η μπαταρία του να μην βρίσκεται στο δάπεδο αλλά σε κάποιο άλλο σημείο του πλαισίου, προκειμένου η θέση οδήγησης να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο χαμηλά.

Μια πιθανή θέση της είναι ακριβώς πίσω από τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού και τοποθετημένη κάθετα.

Το νέο μικρό σπορ Toyota και διάδοχος του MR2 θα εξελιχθεί από την Gazoo Racing και αναμένεται να περάσει στην κανονική παραγωγή πριν το 2030.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ