ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Audi με το ένα πόδι στη Φόρμουλα 1;

Η Audi με το ένα πόδι στη Φόρμουλα 1;

Η παρουσία του ομίλου της Volkswagen στη Φόρμουλα 1 συζητείται έντονα εδώ και καιρό και από ότι φαίνεται η εταιρεία που θα τον εκπροσωπήσει στην κορυφαία έκφραση του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι καταρχήν η Audi.

H γερμανική premium μάρκα θα μπορούσε να συνεργαστεί ως προμηθευτής κινητήρων τόσο με τη Red Bull, με δεδομένη την αποχώρηση της Honda, όσο και με τη McLaren.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται λίγο πριν την έναρξη της επόμενης σαιζόν, ενώ πάντα υπάρχει και η πιθανότητα πλήρους εμπλοκής της Porsche. H οποία πάντως προς το παρόν στρέφεται προς τις 24 Ώρες του Le Mans και τους αντίστοιχους αγώνες αντοχής.

Στη σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε πως τη σαιζόν του 2022 αναμένονται αρκετές αλλαγές στη σχεδίαση των μονοθεσίων, που πλέον θα έχουν και μεγαλύτερους τροχούς -ζάντες 18 ιντσών αντί για τις 13άρες που χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα.

Ακόμα πιο μεγάλες όμως θα είναι οι αλλαγές το 2026, καθώς τότε θα έρθουν στο προσκήνιο τα καινούργια, βιώσιμα καύσιμα ενώ οι υβριδικοί κινητήρες θα γίνουν πιο απλοί -και πιο φτηνοί- με την κατάργηση του MGU-H.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ