ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η καινούργια κορυφαία Lamborghini θα είναι 12κύλινδρη και υβριδική

Η καινούργια κορυφαία Lamborghini θα είναι 12κύλινδρη και υβριδική
Η αισθητική της θα ακολουθεί τα πρότυπα των Sian και Essenza

Η Aventador, η ναυαρχίδα της Lamborghini, είναι ήδη σε τροχιά αποχώρησης και η διάδοχός της αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2023. Φυσικά θα διαθέτει το πιο παραδοσιακό χαρακτηριστικό των supercars της μάρκας, τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω καθώς και το σχήμα σφήνας.

Από κει και πέρα η αισθητική της θα ακολουθεί τα πρότυπα των Sian και Essenza και θα έχει τονισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, αν και τα πραγματικά μεγάλα νέα θα βρίσκονται στο κέντρο του αμαξώματός της.

Όπου θα υπάρχει ένας νέος, ατμοσφαιρικός V12 που εξελίσσεται αυτήν την περίοδο και για πρώτη φορά στην ιστορία των δωδεκακύλινδρων συνόλων της μάρκας θα έχει και υβριδική υποβοήθηση.

Το στοίχημα εδώ για τους έμπειρους μηχανικούς της μάρκας είναι να βρουν τη χρυσή τομή μεταξύ βάρους και ενεργειακής χωρητικότητας της μπαταρίας προκειμένου να μπορεί να παρέχει την απαραίτητη ενέργεια στους ηλεκτροκινητήρες και να εξασφαλίζεται μεγάλη συνδυαστική ισχύς.

Η διάδοχος της Aventador όμως, που θα έχει και πάλι το όνομα κάποιου διάσημου ταύρου, δεν θα είναι η μόνη καινούργια Lamborghini. Ένα χρόνο μετά, το 2024 θα παρουσιαστεί το μοντέλο που θα αντικαταστήσει τη Huracan και θα είναι plug-in υβριδικό. Ενδιάμεσα θα έχει ανανεωθεί και η Urus και έτσι η ιταλική εταιρεία θα έχει μια ουσιαστικά ολοκαίνουργια γκάμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ