ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα σειρά 7 της BMW θα έχει οθόνη κινηματογραφικού τύπου για τους πίσω επιβάτες

Η νέα σειρά 7 της BMW θα έχει οθόνη κινηματογραφικού τύπου για τους πίσω επιβάτες

H BMW έδωσε στη CES, τη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών που γίνεται στο Λας Βέγκας, μια πρώτη γεύση από το εσωτερικό της νέας ναυαρχίδας της. Της καινούργιας σειράς 7 που θα παρουσιαστεί επίσημα προς το τέλος του έτους.

Ενδιαφέρον έχει πως η γερμανική εταιρεία δεν παρουσίασε το ταμπλό της νέας 7άρας αλλά το πίσω μέρος της, όπου πλέον δεν θα υπάρχουν οι σχετικά μικρές οθόνες στις πλάτες των πίσω καθισμάτων. Τη θέση τους θα πάρει μια μεγάλη οθόνη με διαγώνιο 31 ιντσών, αναλογία 32:9 και ανάλυση 8Κ, την οποία η γερμανική εταιρεία ονομάζει Theater Screen.

H Theater Screen θα είναι αφής, θα έχει σύνδεση 5G, κάμερα HD και αποθηκευτική χώρο 128 GB, ακουστικά Bluotooth αλλά και τηλεχειριστήρια μεγέθους smartphone στις πόρτες προκειμένου να είναι εύκολος ο χειρισμός της και με τα πίσω καθίσματα σε θέση ανάκλισης.

Ταυτόχρονα θα είναι διαθέσιμα όλα τα «προγράμματα» της Amazon, δηλαδή το Prime, το αθλητικό DAZN και μια σειρά από παιχνίδια, ενώ η αίσθηση κινηματογράφου θα ενισχύεται και από ένα ηχοσύστημα με συνολικά 30 ηχεία. Μάλιστα δύο από αυτά θα βρίσκονται κάτω από τα πίσω καθίσματα ώστε με τα μπάσα τους να δημιουργούν τη λεγόμενη αίσθηση 4D.

To θέμα με την οθόνη αυτή που θα είναι αρμοσμένη στην οροφή του αυτοκινήτου και θα μετακινείται προς τα κάτω είναι ότι ουσιαστικά κόβει την ορατότητα του οδηγού προς τα πίσω. Η BMW λέει πως όποτε χρειάζεται ο οδηγός θα μπορεί να τη σηκώσει, αλλά το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα μπορεί να γίνεται αυτό. Από την άλλη όταν χρησιμοποιείται η οθόνη στον εσωτερικό καθρέφτη θα μπορεί να προβάλλεται εικόνα από κάμερα και να λυθεί με αυτόν τον τρόπο το ζήτημα. Ίδωμεν…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ