ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα αυτοκίνητα με σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί κλέβονται πολύ εύκολα

Τα αυτοκίνητα με σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί κλέβονται πολύ εύκολα

Τα συστήματα εκκίνησης χωρίς κλειδί είναι σίγουρα μεγάλη ευκολία, καθώς μπορείς να έχεις στην τσέπη ή την τσάντα σου τα κλειδιά και το αυτοκίνητο να παίρνει κανονικά μπροστά και να λειτουργεί χωρίς να χρειαστεί να τα βγάλεις ή να κάνεις κάτι με αυτά.

Τα συγκεκριμένα συστήματα λειτουργούν με τη βοήθεια μιας σειράς αισθητήρων, που αντιλαμβάνονται την παρουσία του κλειδιού μέσα σε μια ακτίνα περίπου 2 με 3 μέτρων γύρω από το αυτοκίνητο και το «ξεκλειδώνουν». Αυτή η εμβέλεια του πομπού του κλειδιού είναι και ο λόγος που ο κινητήρας μπορεί να πάρει μπροστά ακόμα και αν ο οδηγός, μαζί με το κλειδί, είναι και έξω από το αυτοκίνητο.

Από την άλλη αποτελεί και την αχίλλειο πτέρνα του συστήματος, καθώς επιτήδειοι μπορούν πολύ εύκολα, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο της γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου ADAC, να διευρύνουν αυτήν την ακτίνα δράσης και να κλέψουν σαν κύριοι το αυτοκίνητο που είναι σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι ή π.χ. μια καφετέρια. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια συσκευή ενίσχυσης του σήματος του πομπού του κλειδιού, που λειτουργεί με τρόπο ανάλογο των range extenders του WiFi, ώστε οι αισθητήρες του οχήματος να θεωρήσουν πως βρίσκεται κοντά και να το απασφαλίσουν. Και από τη στιγμή που το αυτοκίνητο πάρει μπροστά μπορεί να συνεχίσει να κινείται θεωρητικά μέχρι να τελειώσει το καύσιμό του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ