ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Volvo XC90 θα ονομάζεται (μάλλον) Embla

Το νέο Volvo XC90 θα ονομάζεται (μάλλον) Embla
Το XC90, το μεγάλο SUV της Volvο, έχει ξεχωριστή θέση στη γκάμα της

Το XC90, το μεγάλο SUV της Volvο, έχει ξεχωριστή θέση στη γκάμα της. Όχι μόνο γιατί είναι στην ουσία η ναυαρχίδα της γκάμας της, αλλά γιατί αυτό δίνει τον τόνο και την κατεύθυνση που στη συνέχεια ακολουθείται και στα άλλα, τα πιο μικρά μοντέλα της μάρκας.

Έτσι λοιπόν ο διάδοχος του XC90 θα είναι το πρώτο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας που θα σπάσει μια παράδοση δεκαετιών. Κατά την οποία οι ονομασίες των Volvo ήταν νούμερα ή συνδυασμός γραμμάτων και αριθμών.

Το καινούργιο, μεγάλο SUV λοιπόν εκτός απροόπτου θα ονομάζεται Embla, ονομασία που κατοχυρώθηκε από τους Σουηδούς τον Οκτώβριο που μας πέρασε. Το συγκεκριμένο όνομα δεν είναι τεχνητό, δεν δημιουργήθηκε δηλαδή επί τούτου, αλλά προέρχεται από τη Σκανδιναβική μυθολογία. Σύμφωνα με την οποία Embla είναι το όνομα της πρώτης γυναίκας.

To νέο SUV αναμένεται να είναι και το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα έχει εξελιχθεί ευθύς εξαρχής για να είναι μόνο ηλεκτρικό -το C40 είναι παραλλαγή αμαξώματος του XC40 που έχει και συμβατικές εκδόσεις. Άλλωστε η Volvo έχει δηλώσει πως από το 2030 η γκάμα της θα περιλαμβάνει μόνο EVs.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ