ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Απίστευτο αλλά πραγματικό: Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών ξεπέρασαν αυτές των diesel

Απίστευτο αλλά πραγματικό: Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών ξεπέρασαν αυτές των diesel
Η εποχή της ηλεκτροκίνησης έρχεται ίσως με πιο γρήγορους ρυθμούς σε σχέση με ότι φανταζόμαστε

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης έρχεται ίσως με πιο γρήγορους ρυθμούς σε σχέση με ότι φανταζόμαστε. Ενδεικτικό για αυτό είναι οι πωλήσεις των αμιγών ηλεκτρικών μοντέλων στην Ευρώπη το Δεκέμβριο που μας πέρασε, όπου το μερίδιο αγοράς τους έφτασε το 21%.

Το οποίο είναι ιστορικά το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται τα diesel, το αντίστοιχο μερίδιο των οποίων υποχώρησαν στο 19%, ολοκληρώνοντας στην ουσία μια πτωτική πορεία. Που σε απόλυτα νούμερα μεταφράζονται σε 160.000 μονάδες, έναντι 176.000 για τα EVs.

Ενδεικτικό για τις τάσεις που επικρατούν είναι πως μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2021 οι πωλήσεις των diesel είχαν μειωθεί κατά 26% στα 2,3 εκατομμύρια μονάδες. Αντίστοιχα στο ίδιο χρονικά διάστημα η αύξηση που κατέγραψαν τα ηλεκτρικά ήταν σχεδόν 100%. Για την ακρίβεια 91% καθώς πουλήθηκαν συνολικά 801.025.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα ξεκίνησε το 2015 με το περιβόητο πια dieselgate, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως τότε αντιπροσώπευαν σχεδόν το 50% των πωλήσεων στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ