ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αν έχετε ένα κλασικό Mini μπορείτε να το κάνετε πλέον εργοστασιακά ηλεκτρικό

Αν έχετε ένα κλασικό Mini μπορείτε να το κάνετε πλέον εργοστασιακά ηλεκτρικό
Το Mini Recharged, όπως ονομάζεται, κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 90 kW, ο οποίος τροφοδοτείται από μια μπαταρία που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 160 χιλιομέτρων και φορτίζει με μια μέγιστη ισχύ 6,6 kW.

Πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια η Mini είχε παρουσιάσει στην τότε έκθεση της Νέας Υόρκης ένα κλασικό ηλεκτρικό Mini, που είχε προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον.

Αυτό το γεγονός αλλά και το ότι από τότε μέχρι τώρα εμφανίστηκαν αρκετές ανεξάρτητες εταιρείες που έκαναν αυτή τη δουλειά οδήγησε τη βρετανική μάρκα του ομίλου BMW να προσφέρει πλέον επίσημα την «εργοστασιακή» μετατροπή των κλασικών μοντέλων σε ηλεκτρικά.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως η όλη διαδικασία είναι αναστρέψιμη. Αυτό σημαίνει πως ο κινητήρας βενζίνης μαζί με όλα τα μηχανικά μέρη που αφαιρούνται κωδικοποιούνται και αποθηκεύονται προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Αντικαθιστώντας το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.

Το Mini Recharged, όπως ονομάζεται, κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 90 kW, ο οποίος τροφοδοτείται από μια μπαταρία που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 160 χιλιομέτρων και φορτίζει με μια μέγιστη ισχύ 6,6 kW. Όσο για τις επιδόσεις σημειώστε ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε περίπου 9,0 δεύτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ