Η Renault θα γίνει σε 8 χρόνια πλήρως ηλεκτρική
Ανανεώθηκε:
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Ένωση από το 2035 δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Βέβαια πολλές εταιρείες έχουν ανακοινώσει μια ακόμα πιο πρόωρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, ενώ τελευταία σε αυτές προστέθηκε και η γαλλική Renault. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής της Luca de Meo η εταιρεία θα γίνει πλήρως ηλεκτρική στην Ευρώπη από το 2030.

Αυτό στην πράξη σημαίνει μια επιτάχυνση της διαδικασίας, καθώς το μέχρι πρότινος πλάνο έκανε λόγο για ποσοστό εξηλεκτρισμού της τάξης του 90% έως τότε.

Το χρονικό αυτό όριο ισχύει για την ίδια τη Renault και όχι για τις εταιρείες που είναι άμεσα συνδεδεμένες μαζί της. Όπως είναι για παράδειγμα η Dacia, που σύμφωνα με τις δηλώσεις de Meo θα γίνει ηλεκτρική «κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή». Από την άλλη δεν έγινε καμία αναφορά στη Lada, που με βάση την κατάσταση που ισχύει στη Ρωσία και την αγορά αυτοκινήτου της θα αργήσει να προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό της.

Το πρώτο στάδιο αυτής της πορείας περιλαμβάνει την παρουσίαση τεσσάρων ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2025. Που θα είναι το νέο 5 EV, ένα μικρό SUV και ένα αντιστοίχων διαστάσεων crossover, καθώς και έναν βαν.
«Θα κερδίσουν όσοι τάσσονται με την Τουρκία»: Η αντίδραση της Άγκυρας στην ελληνογαλλική συμμαχία
12:51
Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την Πρωτομαγιά - «Κερδίζουν έδαφος» οι οδικοί προορισμοί
12:44
Eurostat: Στο 4,6% «εκτινάχθηκε» ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο, «φωτιά» στην ενέργεια - Στο 3% στην Ευρωζώνη
12:41
Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Τον Ιούνιο η διανομή μερίσματος - Στα 281 εκατ. ευρώ τα κέρδη α' τριμήνου
12:36