ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το λευκό Ford Bronco παραπέμπει στο αυτοκίνητο του Πάπα από το 1979

Αυτό το λευκό Ford Bronco παραπέμπει στο αυτοκίνητο του Πάπα από το 1979
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποτέλεσε μετά από 40 και πλέον χρόνια το πρότυπο για ένα άλλο ειδικό Bronco

Τον Οκτώβριο του 1979 ο τότε Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’ είχε επισκεφτεί της ΗΠΑ και οι μετακινήσεις του γίνονταν με ένα ειδικά μετασκευασμένο Ford Bronco.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποτέλεσε μετά από 40 και πλέον χρόνια το πρότυπο για ένα άλλο ειδικό Bronco, το οποίο δημοπρατήθηκε για χάρη μιας οργάνωσης παροχής βοήθειας σε αστέγους από το Ντιτρόιτ και στην οποία απέφερε 500.000 δολάρια.

Η πολύ υψηλή αυτή τιμή σαφώς και προέκυψε γιατί τα χρήματα πηγαίνουν για καλό σκοπό, αλλά από κει και πέρα ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι τα Bronco στις ΗΠΑ πωλούνται με «καπέλο» λόγω των μεγάλων χρόνων παράδοσής τους.

Επίσης εδώ η βάση είναι η δημοφιλής έκδοση First Edition, με επιπλέον στοιχεία που καθιστούν το συγκεκριμένο Bronco μοναδικό.

Στοιχεία όπως το χρώμα του αμαξώματος που ονομάζεται Wimbledon White, είναι ίδιo με αυτό του αυτοκινήτου του Πάπα από το 1979 και σήμερα δεν είναι διαθέσιμο. Εξίσου χαρακτηριστικές είναι και οι λευκές ζάντες, καθώς και η μάσκα που παραπέμπει άμεσα στο αισθητικό πρότυπο, ενώ από και πέρα υπάρχουν και πολλά αξεσουάρ. Τόσο στο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί το λευκό, όσο και εκτός. Όπως για παράδειγμα οι προβολείς οροφής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ