ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Volvo XC40 συνεχίζει ανανεωμένο: Οι αλλαγές στο πιο μικρό SUV της

Το Volvo XC40 συνεχίζει ανανεωμένο: Οι αλλαγές στο πιο μικρό SUV της
Οι πιο σημαντικές διαφοροποιήσεις είναι οι πιο στενοί προβολείς με τα ελαφρώς αλλαγμένα φώτα ημέρας, καθώς και οι λίγο τροποποιημένοι προφυλακτήρες.

H Volvo προχώρησε στην προγραμματισμένη ανανέωση του πιο μικρού των SUV της, του XC40. Που μπορεί να μην έχει μέχρι στιγμής παρουσιαστεί επίσημα αλλά ήδη έχει ανέβει στους configurators πολλών sites της Volvo. Μεταξύ αυτών και του ελληνικού.

Η σουηδική εταιρεία πάντως αναμενόμενα δεν προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στην επιτυχημένη σχεδίαση του XC40. Έτσι οι πιο σημαντικές διαφοροποιήσεις είναι οι πιο στενοί προβολείς με τα ελαφρώς αλλαγμένα φώτα ημέρας, καθώς και οι λίγο τροποποιημένοι προφυλακτήρες.

Οι σχεδιαστές της Volvo δεν έκαναν ουσιαστικά αλλαγές στη μάσκα ή στο πίσω μέρος του SUV, πρόσθεσαν κάποιες νέες ζάντες, ενώ ακολούθησαν την ίδια λογική των περιορισμένων επεμβάσεων και στο εσωτερικό.

Όπου καινούργιες είναι οι επενδύσεις στο ταμπλό και υπάρχουν αλλαγές και σε λεπτομέρειες, ενώ υπάρχουν, ως είθισται, τεχνολογικές αναβαθμίσεις στη διασύνδεση. Το σύστημα infotainment με την οθόνη των 9,0 ιντσών, βασίζεται σε λογισμικό της Google, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 12,0 ιντσών.

Η γκάμα ξεκινά με το T2 των 1.500 κυβικών και των 129 ίππων, ενώ ακολουθούν τα B3 και B4 με τους τετρακύλινδρους των 2.000 κυβικών, ήπια υβριδική υποβοήθηση και 163 και 197 ίππους αντίστοιχα.

Ακολουθούν τα plug-in υβριδικά Τ4 και T5 Recharge των 211 και 261 ίππων, καθώς και τα δύο πλήρως ηλεκτρικά Recharge. Το προσθιοκίνητο των 231 ίππων και το τετρακίνητο με τους 408.

Το αυτόματο κιβώτιο είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του ανανεωμένου Volvo XC40. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον και οι τιμές του στη χώρα μας διαμορφώνονται από 36.479,80 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ