ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Rolls Royce επανασχεδίασε το Spirit of Ecstasy

H Rolls Royce επανασχεδίασε το Spirit of Ecstasy
H Rolls Royce επανασχεδίασε το Spirit of Ecstasy

Υπάρχει στην κορυφή της μάσκας κάθε Rolls Royce και αν τυχόν το ακουμπήσει κανείς χάνεται μέσα σε αυτήν προκειμένου να μη γίνει κάποια ζημιά.

Ο λόγος για το Spirit of Ecstasy, το αγαλματίδιο που απεικονίζει μια γυναικεία μορφή και 111 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του ανανεώνεται. Για να γίνει πιο σύγχρονο, πιο δυναμικό και πιο αεροδυναμικό και βέβαια να πάρει τη γνωστή θέση του στα καινούργια ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας που θα κάνουν την εμφάνισή τους από το 2030 και θα αντικαταστήσουν σταδιακά όλα τα υπάρχοντα.

Πως όμως ανανέωσαν οι σχεδιαστές της μάρκας το Spirit of Ecstasy; Καταρχήν μείωσαν το ύψος του κατά 17 χιλιοστά -πλέον φτάνει συνολικά τα 82,7- ενώ πλέον έχει και μεγαλύτερη κλίση, προκειμένου να δίνεται και με τον τρόπο αυτό μεγαλύτερη έμφαση στην ταχύτητα. Ταυτόχρονα ο μανδύας του, που ναι μεν θυμίζει φτερά αλλά δεν είναι, έχει μικρύνει.

Όπως και τώρα έτσι και στο μέλλον κάθε Spirit of Ecstasy θα είναι μοναδικό, καθώς μετά τη χύτευση ένας εξειδικευμένος τεχνίτης του προδίδει χειρωνακτικά την τελική του μορφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ