ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πρωτότυπο E-Tense Performance της DS είναι εντυπωσιακό

Το πρωτότυπο E-Tense Performance της DS είναι εντυπωσιακό
Το πρωτότυπο E-Tense Performance της DS

Η DS Automobiles, η premium γαλλική μάρκα του ομίλου της Stellantis, από το 2025 θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική και έτσι λογικό είναι να προετοιμάζεται για τα επόμενα βήματά της στην ηλεκτροκίνηση.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της μετάβασής της παρουσίασε το DS E-Tense Performance Concept, στο οποίο συνδυάζεται η εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση με την τεχνογνωσία που έχει συσσωρεύσει από την μακροχρόνια εμπλοκή της στη Formula E.

Έτσι λοιπόν το E-Tense Performance μας δίνει μια πρώτη γεύση της εμφάνισης των αποκλειστικά ηλεκτρικών DS και στα ιδιαίτερα γνωρίσματά του περιλαμβάνεται καταρχήν η μεγάλη επιφάνεια δίκην μάσκας στην οποία προβάλλεται το λογότυπο της εταιρείας αλλά και κάποια μηνύματα καλωσορίσματος για τους επιβάτες.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ο μεγάλος διαχύτης και κυρίως η απουσία παρμπρίζ, ενώ οι Γάλλοι δεν έχουν προχωρήσει στην αποκάλυψη του εσωτερικού.

Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες –ένας 250 kW στον εμπρός άξονα και ένας 350 kW στον πίσω οπότε έτσι εξασφαλίζεται και η τετρακίνηση- με συνδυαστική απόδοση 600 kW ή 815 ίππων και 8.000 Nm.

Με όλη αυτή την ισχύ και τη ροπή το ότι το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,0 δεύτερα ακούγεται λογικό και αναμενόμενο, ενώ ενδιαφέρον είναι πως η επιβράδυνση εξασφαλίζεται από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Το κλασικό κύκλωμα πέδησης υπάρχει για λόγους ασφάλειας και μόνο, ενώ η μπαταρία στην οποία αποθηκεύεται και η ενέργεια που ανακτάται βρίσκεται στο μέσον του πίσω μέρους του DS E-Tense Performance Concept.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ