ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί τα Audi A1 και Q2 δεν θα έχουν διαδόχους;

Γιατί τα Audi A1 και Q2 δεν θα έχουν διαδόχους;

Από το 2026 η Audi θα κινηθεί πλήρως ηλεκτρικά σε ότι αφορά τα καινούργια της μοντέλα και αυτό θα έχει επιδράσεις και στη γκάμα της. Η οποία δεν θα περιλαμβάνει το hatchback Α1 και το πιο μικρό της SUV, το Q2.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως τα δύο πιο μικρά Audi δεν θα αντικατασταθούν, άμεσα τουλάχιστον, όταν κλείσει ο κύκλος τους. Ένας από τους λόγους για την απόφαση αυτή είναι βέβαια και τα όρια εκπομπής ρύπων, αν και εδώ το τέλος θα έρθει πριν εφαρμοστούν οι ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές Euro 7.

Οι πρόσθετοι λόγοι που οδήγησαν τη γερμανική εταιρεία σε αυτήν της την απόφαση είναι σαφώς και η εξοικονόμηση πόρων από την εξέλιξη των διαδόχων τους προκειμένου να ισοσταθμιστούν οι επενδύσεις για την ηλεκτροκίνηση, σε συνδυασμό τόσο με τη μέτρια εμπορική τους πορεία όσο και με τα περιορισμένα περιθώρια κέρδους τους συγκριτικά με τα πιο μεγάλα μοντέλα της μάρκας.

Αυτά πάντως δεν σημαίνουν πως στο λίγο πιο μακρινό μέλλον η Audi δεν θα ενδιαφερθεί εκ νέου για τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Αν γίνει αυτό τότε θα το κάνει με αμιγώς ηλεκτρικά μικρά μοντέλα και στη χρονική περίοδο που το κόστος των EVs, κατά συνέπεια το κόστος των μπαταριών που είναι και αυτό που μέχρι στιγμής καθορίζει την τελική τους τιμή, θα έχει διαμορφωθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ