ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Brabus παρουσίασε την πρώτη της μοτοσυκλέτα, την 1300 R

Η Brabus παρουσίασε την πρώτη της μοτοσυκλέτα, την 1300 R

Η Brabus είναι γνωστή για τις βελτιώσεις κυρίως μοντέλων της Mercedes, που σε σχέση με τις στάνταρ εκδόσεις τους αποκτούν μια πιο εμφατική εμφάνιση, πιο πολυτελές εσωτερικό και ακόμα περισσότερους ίππους.

Τώρα ο βελτιωτικός οίκος στρέφεται και στις μοτοσυκλέτες, συνεργαζόμενος με την KTM. Η αρχή έγινε με την Brabus 1300 R, ενώ είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα.

Η βάση της Brabus 1300 R είναι η KTM 1290 Super Duke Evo R, που για την περίσταση έχει αποκτήσει νέες ζάντες 17 ιντσών που παραπέμπουν άμεσα σε αυτές που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα της εταιρείας βελτιώσεων.

Από κει και πέρα υπάρχει μια νέα διαμόρφωση του ρεζερβουάρ και ένας καινούργιος στρογγυλός προβολέας, μια σπέσιαλ σέλα προσαρμοσμένη στο βασικό χρώμα της 1300 R που είναι είτε κόκκινο είτε μαύρο, μια διαφορετική εξάτμιση καθώς και πολλά στοιχεία από ανθρακόνημα.

Επεμβάσεις στον κινητήρα των 1.301 κυβικών δεν έγιναν και έτσι ο V2 αποδίδει και εδώ 180 ίππους και 140 Nm, που έχουν να κινήσουν 205 κιλά (με το ρεζερβουάρ να περιέχει το 90% της ολικής χωρητικότητάς του σε καύσιμο).

Συνολικά θα κατασκευαστούν 77 κόκκινες και 77 μαύρες Brabus 1300 R και η πώλησή τους θα γίνεται μέσω της σελίδας προ- παραγγελιών της KTM, προς 39.500 ευρώ η καθεμία. Τιμή δηλαδή που είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή της KTM 1290 Super Duke Evo R στην ίδια σελίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ