ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To νέο Jeep Grand Cherokee στην Ευρώπη θα είναι plug-in υβριδικό

To νέο Jeep Grand Cherokee στην Ευρώπη θα είναι plug-in υβριδικό

Μετά την επίσημη πρεμιέρα της έκδοσής του για τις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο η Jeep παρουσίασε την ευρωπαϊκή του εκδοχή της 5ης γενιάς του νέου Grand Cherokee. Ενδιαφέρον είναι πως στα πλαίσια της κίνησης εξηλεκτρισμού της γκάμα της Jeep θα είναι plug-in υβριδι.

Έτσι το σύστημα πρόωσης του νέου Jeep Grand Cherokee 4xe, όπως είναι η πλήρης επωνυμία του, αποτελείται από έναν turbo 2.000 κυβικών και δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 380 ίππους και 637 Nm. Χάρη στη μπαταρία των 400V χωρητικότητας 17,0 kWh, δίνει τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για διαδρομές έως και 51 χιλιομέτρων.

Το σύστημα τετρακίνησης είναι το Quadra-Drive II, υπάρχει πνευματική ανάρτηση Quadra-Lift, ενώ το σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης είναι το Selec-Terrain με τις πέντε επιλογές Auto, Snow, Sand/Mud, Rock, και Sport.

Η 5η γενιά του Jeep Grand Cherokee έχει μια καινούργια σχεδίαση αμαξώματος με χαρακτηριστική μάσκα και προβολείς τεχνολογίας LED, ενώ το επίσης ολοκαίνουργιο εσωτερικό του είναι άνετο, πολυτελές και high tech.

Το τελευταίο εκφράζεται από την οθόνη των 10,0 ιντσών του πίνακα οργάνων, την ίδιας διαμέτρου οθόνη του συστήματος infotainment, αλλά και την οθόνη των 10,25 ιντσών που έχει μπροστά του ο συνοδηγός.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης (ADAS) που του εξασφαλίζουν και δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης δευτέρου επιπέδου.

Οι προ-παραγγελίες του νέου Grand Cherokee με την ειδική έκδοση Launch Edition θα ξεκινήσουν άμεσα για τις αγορές της Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Ην. Βασιλείου, Αυστρίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου και Ολλανδίας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ