ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το CX-60 είναι το νέο μεγάλο SUV της Mazda και το πρώτο plug-in υβριδικό της

Το CX-60 είναι το νέο μεγάλο SUV της Mazda και το πρώτο plug-in υβριδικό της

H Mazda κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο. Το CX-60 που είναι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η ναυαρχίδα της γκάμας της καθώς και το πρώτο plug-in υβριδικό της μοντέλο.

Αισθητικά το νέο μεγάλο SUV εκπροσωπεί την πιο εξελιγμένη έκφραση του Kodo design, της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Mazda, η οποία υιοθετείται και στο εσωτερικό.

Όπου συνδυάζονται διάφορα υλικά, όπως το ξύλο σφενδάμου, το δέρμα νάπα, τα μοναδικά επεξεργασμένα ιαπωνικά υφάσματα, οι λεπτομέρειες χρωμίου καθώς και το Musubu. Η τέχνη του δεσίματος που αποτέλεσε την έμπνευση για μια ειδικά λεπτομερή ραφή στον πίνακα οργάνων.

Από κει και πέρα το νέο CX-60 είναι high tech με εξελιγμένο σύστημα infotainment και την πλήρη γκάμα των προηγμένων τεχνολογιών ασφαλείας i-Activsense της Mazda.

Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από τον τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης Skyactiv-G των 2.500 κυβικών, έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW, ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και μια μπαταρία 17,8 kWh. Η συνδυαστική απόδοση είναι 327 ίπποι και 500 Nm, γεγονός που καθιστά το CX-60 το πιο ισχυρό μοντέλο δρόμου στη μέχρι τώρα ιστορία της Mazda.

Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 63 χιλιόμετρα με ταχύτητα κίνησης έως και 100 χλμ./ ώρα, ενώ σε ότι αφορά το 0-100 χλμ./ ώρα σημειώστε ένα πολύ καλό 5,8 δεύτερα. Την ίδια στιγμή η συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου κατά WLTP είναι μόλις 1,5 λίτρα/100 χιλιόμετρα και η αντίστοιχη εκπομπή CO2 33 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Στην πορεία θα προστεθούν στη γκάμα τόσο ένας εξακύλινδρος diesel 3.300 κυβικών όσο και ένας επίσης εξακύλινδρος βενζίνης 3,0 λίτρων τεχνολογίας SPCCI. Και οι δύο θα έχουν ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ