ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ford ετοιμάζει 7 καινούργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ford ετοιμάζει 7 καινούργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ford προχωρά ολοταχώς προς τον εξηλεκτρισμό της και για το λόγο αυτό αφενός αναδιοργάνωσε τη δομή της ιδρύοντας μια εταιρεία, την Ford Model e, που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα επιβατικά EV και προγραμματίζοντας την παρουσίαση αντίστοιχων νέων μοντέλων.

Προκειμένου οι πωλήσεις της να ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026.

Με βάση αυτήν την προοπτική λοιπόν η αρχή που έγινε με τη Mustang Mach-E θα συνεχιστεί με το λανσάρισμα του E-Transit το επόμενο τρίμηνο, ενώ θα ακολουθήσουν συνολικά άλλα εφτά EVs με αποτέλεσμα ο συνολικός τους αριθμός να είναι 9.

Έτσι το 2023 θα ξεκινήσει η παραγωγή ενός ολοκαίνουργιου αμιγώς ηλεκτρικού μεσαίου crossover ενώ ένα δεύτερο ηλεκτρικό όχημα θα ακολουθήσει το 2024. Επιπλέον, το bestseller της Ford στην Ευρώπη, το Puma, θα διατίθεται σε ηλεκτρική έκδοση που θα κατασκευάζεται από το 2024 στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Παράλληλα στη γκάμα του Transit θα προστεθούν τέσσερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα: το νέο Transit Custom van του ενός τόνου και το πολυχρηστικό Tourneo Custom το 2023, ενώ ένα χρόνο μετά, το 2024, θα ακολουθήσει η καινούργια γενιά του πιο μικρού Transit Courier βαν καθώς και αυτή του πολυχρηστικού Tourneo Courier.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ