ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To νέο Audi A6 θα έχει και ηλεκτρικές εκδόσεις E-tron

To νέο Audi A6 θα έχει και ηλεκτρικές εκδόσεις E-tron

Από το 2026 τα καινούργια μοντέλα της Audi θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά, οπότε με βάση αυτό το δεδομένο το νέο Α6, που θα παρουσιαστεί επίσημα το 2025, θα είναι ένα από τα τελευταία με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Ένα χρόνο πριν, το 2024, θα έχει προηγηθεί το A6 E-tron, η ηλεκτρική του έκδοση που θα είναι σχεδόν ίδια με το πρωτότυπο Avant που παρουσίασε ήδη η γερμανική εταιρεία -οι διαφορές τους σύμφωνα με τους ιθύνοντες της μάρκας θα φτάνουν μόλις το 2%.

Εκτός από το στέισον Avant θα υπάρχει και η πιο λιμουζίνα Sportback. Και τα δύο θα έχουν μήκος κοντά στα 5,0 μέτρα, πολύ καλή αεροδυναμική, κλειστή μάσκα και εξελιγμένη τεχνολογία φωτισμού. Η βάση τους θα είναι το ειδικό για μεγάλα EV πλαίσιο PPE, που έχει εξελιχθεί από κοινού με τη Porsche -οι συμβατικές εκδόσεις θα βασίζοντα στο MLB- και είναι τύπου skateboard.

Από κει και πέρα θα υπάρχουν διαθέσιμες μπαταρίες των 800 V και με δυνατότητα φόρτισης έως και με 270 kW. Η μεγαλύτερη θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 100 kW και μαζί της η αυτονομία θα προσεγγίζει ή και θα ξεπερνά ελαφρώς τα 700 χιλιόμετρα.

Επίσης θα υπάρχουν εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς αντίστοιχα. Η πιο ισχυρή εκδοχή θα αποδίδει συνδυαστικά 476 ίππους και 800 Nm, που θα εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε περίπου 4,0 δεύτερα, ενώ στην πορεία αναμένεται να παρουσιαστεί και ένα ηλεκτρικό RS6.

Που ενδεχόμενα θα έχει τρεις κινητήρες και η συνολική απόδοσή τους να είναι περίπου 700 ίπποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ