ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Φόρμουλα 1: Ακόμα ένα Γκραν Πρι στις ΗΠΑ, στο Λας Βέγκας, από το 2023

Φόρμουλα 1: Ακόμα ένα Γκραν Πρι στις ΗΠΑ, στο Λας Βέγκας, από το 2023
Από τo 2023 το πρόγραμμα της Φόρμουλα 1 θα περιλαμβάνει, μετά τα Γκραν Πρι στο Τέξας και το Μαϊάμι και έναν τρίτο αγώνα στις ΗΠΑ

Από την επόμενη σαιζόν, αυτήν του 2023, το πρόγραμμα της Φόρμουλα 1 θα περιλαμβάνει, μετά τα Γκραν Πρι στο Τέξας και το Μαϊάμι και έναν τρίτο αγώνα στις ΗΠΑ. Και πιο συγκεκριμένα στο Λας Βέγκας.

Για τη διεξαγωγή του Γκραν Πρι στη Μέκκα του τζόγου των ΗΠΑ ακολουθείται η ίδια λογική με τον πλέον παραδοσιακό αγώνα του πρωταθλήματος που γίνεται στην αντίστοιχη, για το τζόγο, πόλη της Ευρώπης, το Μονακό.

Έτσι και στο Λας Βέγκας το σιρκουί θα αποτελείται από δρόμους του αστικού ιστού και θα περιλαμβάνει τρεις βασικές ευθείες και συνολικά 14 στροφές. Το μήκος θα φτάνει τα 6,1 χιλιόμετρα και έτσι το Γκραν Πρι θα διαρκεί 50 γύρους.

Σε αυτούς η τελική ταχύτητα των μονοθεσίων θα ξεπερνά τα 340 χλμ./ ώρα.

Η αμερικανική Liberty Media, η εταιρεία που διαχειρίζεται τη Φόρμουλα 1, είχε ευθύς εξαρχής ανακοινώσει την πρόθεσή της να προσθέσει ένα ακόμα Γκραν Πρι στις ΗΠΑ και όχι σε κάποια άλλη ήπειρο. Ο λόγος για την επιλογή αυτή είναι το μεγάλο ενδιαφέρον των Αμερικανών, κατά τη Liberty, για την κορυφαία έκφραση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακόμα δεν είναι βέβαιο αν το Γκραν Πρι του Λας Βέγκας θα προστεθεί στο καλεντάρι ή θα αντικαταστήσει κάποιο άλλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ