ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο όμιλος Volkswagen θα ανακοινώσει μάλλον συνεργασία με McLaren και Red Bull για F1

Ο όμιλος Volkswagen θα ανακοινώσει μάλλον συνεργασία με McLaren και Red  Bull για F1
Η φημολογία για την είσοδο του ομίλου Volkswagen στη Φόρμουλα 1 έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες

Η φημολογία για την είσοδο του ομίλου Volkswagen στη Φόρμουλα 1 έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες αλλά πλέον υπάρχουν ενδείξεις πως στο άμεσο μέλλον θα υπάρχουν εξελίξεις.

Με βάση τις όποιες πληροφορίες διαρρέουν η εμπλοκή του γερμανικού ομίλου στην κορυφαία έκφραση του μηχανοκίνητου εξοπλισμού θα γίνει μέσω των Audi και Porsche.

Για την πρώτη η πιθανή είσοδός της θα γίνει πιθανότατα μέσω συνεργασίας με τη McLaren, με την οποία άλλωστε υπήρχαν συνομιλίες και στο παρελθόν που όμως δεν κατέληξαν κάπου. Μάλιστα σε δημοσιεύματα αναφέρεται πως η Audi προσφέρει για την ομάδα της McLaren στην F1 το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Porsche από την άλλη ενδιαφέρεται για μια μακροχρόνια συνεργασία με τη Red Bull αρχής γενομένης από τη σαιζόν 2026, όταν και θα αλλάζουν οι κανονισμοί και θα χρησιμοποιούνται και συνθετικά καύσιμα. Με τα οποία ήδη η γερμανική εταιρεία ασχολείται εκτενώς.

Η εμπλοκή με τη Φόρμουλα 1 θα είναι και μια επιστροφή του ομίλου Volkswagen στους αγώνες αυτοκινήτου, από τους οποίους στην ουσία είχε αποχωρήσει μετά το dieselgate.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ