ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Koenigsegg Gemera, το οικογενειακό hypercar, θα είναι έτοιμο το 2023

To Koenigsegg Gemera, το οικογενειακό hypercar, θα είναι έτοιμο το 2023
To Gemera της Koenigsegg είναι το πρώτο τετραθέσιο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας και πιθανότατα το πρώτο hypercar με οικογενειακά χαρακτηριστικά

To Gemera παρουσιάστηκε από την Koenigsegg πριν από δύο περίπου χρόνια, το 2020, είναι το πρώτο τετραθέσιο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας και πιθανότατα το πρώτο hypercar με οικογενειακά χαρακτηριστικά.

Με κάποια υπερβολή φυσικά το τελευταίο, ενώ πολύ πιο σημαντικές από τον αριθμό των ατόμων που μπορεί να μετακινήσει είναι οι τιμές των αποδόσεων και των επιδόσεών του.

Το Gemera λοιπόν που είναι plug-in υβριδικό με μπαταρία 10,0 kWh, διαθέτει συνολικά τρεις ηλεκτροκινητήρες -από έναν των 500 ίππων και των 1.000 Nm σε κάθε πίσω τροχό και έναν των 400 ίππων και των 500 Nm στο στρόφαλο- και έναν τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης.

Ο τελευταίος ονομάζεται από τους Σουηδούς TFG (Tiny Friendly Giant, μικρός, φιλικός γίγαντας σε ελεύθερη απόδοση), είναι δίλιτρος με δύο turbo και αποδίδει 600 ίππους και 600 Nm.

Έτσι η συνδυαστική απόδοση του Gemera φτάνει τους 1.700 ίππους και τα 3.500 Nm, ενώ το κιβώτιο έχει μια μόνο σχέση. Αυτό σημαίνει πως από στάση μέχρι τα 400 χλμ./ ώρα που είναι και η τελική δεν γίνεται καμία αλλαγή, ενώ το 0-100 χλμ./ ώρα θα είναι υπόθεση μόλις 1,9 δευτερολέπτων.

Από την άλλη το Gemera, το οποίο παρουσιάζει στο βίντεο που ακολουθεί ο ιδρυτής της εταιρείας Christian von Koenigsegg, μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά μέχρι και για 50 χιλιόμετρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ